FK Velež Mostar

U petak, 4. juna 2021. godine, na glavnom terenu stadiona Rođeni odigrane su utakmice između pretpionira i pionira FK Velež i NK GOŠK iz Gabele, u okviru HNK lige, čime je završena sezona 2020/21.

Pretpioniri Veleža upisali su pobjedu rezultatom 2:1 (Maksumić, Adžagić), te su tako još jednom potvrdili 1. mjesto i plasman na državno prvenstvo, koje će se održati u Sarajevu 11.06.2021. godime.

Nakon utakmice, mali Rođeni su dobili medalje, a pored selekcije 2008. koja je osvojila 1. ligu HNK, medalje su dobili i članovi selekcije 2009. koja je osvojila 1. mjesto u okviru 2. HNK lige, gdje se takmiče radi regularnosti takmičenja.

Pioniri Veleža su bili sigurni, te su upisali pobjedu rezultatom 5:0. Dvostruki strijelac bio je Kenan Đuliman, a po jedan gol su dali Nidal Škaljić, Haris Jogunović i Omar Rahimić.

_ _ _ _ _ _ _

U organizaciji Balkan Alpe Adria Projekt u Konjicu se održava European Trophy turnir, na kojem učestvuje i U-10 selekcija FK Velež Mostar, 2011. godište, uz saradnju ŠF National, SA Dragons i ŠF Lider iz Mostara.

Danas su odigrane četiri utakmice u okviru grupe A, gdje su mali Rođeni upisali tri pobjede (Winner Cetinje 6:1, Sportivo 4:1, Garden City 3:1), dok su protiv ekipe Wien iz Austrije odigrali bez golova 0:0.

Tako su mali Rođeni završili na 1. mjestu sa 10 bodova, koliko ima i drugoplasirana ekipa Wien, koje su izborile plasman u 1/4 finale.

Na turniru, između ostalih, još učestvuju NK Lokomotiva Zagreb, FK Vojvodina, FK Željezničar, FK Igman Konjic, FK Slavija i FK Mladost Doboj Kakanj.

Završnica European Trophy turnira je sutra, 6. juna 2021. godine na stadionu FK Igman Konjic.

Bravo mala RAja!

#musvdg

Fazlija Puzic
5 Juna, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *