Poraz Veleža protiv Mladosti u prvoj prijateljskoj utakmici

Danas je u Visokom, na stadionu Luke, odigrana prijateljska utakmica između Mladosti Doboj Kakanj i Veleža. Formalni domaćin, ekipa Mladosti, slavila je rezultatom 2:0.

Mladost DK je sa pripremama startovala 16.06. i ovo joj je bila druga prijateljska utakmica, nakon što je 28.06. savladala Bosnu iz Visokog sa 5:0. Veležu je ovo bila prva utakmica nakon što su 27.06. krenuli sa pripremama.

Rođeni su danas na teren istrčali u sastavu : Abdihodžić – Doljančić, Zvonić, Kuduzović, Petrović – Rodrigo, Panesso – Handžić, Mujezinović, Ovčina – Brandao.

Za Mladost su igrali : Velić, Isaković, Šišić, Rizvanović, Lazić, Arežina, Šečerović, Zahirović, Karahmet, Metalsi, Aganspahić

Prvo poluvrijeme je pokazalo da se trenutno ekipa Mladosti, koju od ove sezone vodi Edis Mulalić, nalazi u boljoj formi. Rođeni su na početku utakmice pokušali zaprijetiti preko Brandaa, ali kako je vrijeme prolazilo Mladost je sve više preuzimala incijativu. Na kraju su golovima Lazića u 30. i Arežine u 43. minuti na odmor otišli rezultatom 2:0.

Drugo poluvrijeme je donijelo veliki broj izmjena na obje strane, što je uticalo na ritam utakmice, tako da nije bilo promjene rezultata. Na kraju, pobjeda ekipe Mladosti rezultatom 2:0.