Pobjeda juniora Željezničara protiv Veleža

Danas je na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni odigrana utakmica u okviru 14. kola Premijer lige BiH između juniora Veleža i Željezničara. Na kraju, pobjeda Željezničara rezultatom 3:2.

Za Rođene su danas igrali : Rahimić, Pranjga, Mrgan, Brkan, Bajraktarević, Kozić, Agović, Mandžuka, Halilović, Hebibović, Seferović. Na klupi su bili Isić, Maksumić, Pelja, Marić, Husović, Puce i Vejzović.

Za Željezničar su istrčali : Dujmović, Beširević, Velić, Zilić, Osmanović, Nuhanović, Hasanović, Demirović, Dacić, Mujarić, Dubakčić. Na klupi su bili Pojata, Hećo, Hadžić, Mehičić, Karišik, Midžić i Kovačević.

Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom gostiju rezultatom 1:0. Strijelac u 26. minuti bio je Hasanović. Rođeni su imali priliku da poravnaju rezultat u 42. minuti kada je Halilović sjajno proigrao Agovića, ali odbrana Željezničara u posljednji trenutak reaguje i izbacuje loptu u korner.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju Rođeni, koji preko Halilovića dolaze do gola u 54. minuti, uz pomoć loše reakcije golmana Dujmovića. Taj gol je dao vjetar u leđa igračima Veleža koji u narednim minutama preko Agovića i Seferovića imaju velike prilike, ali bez promjene rezultata.

Nažalost, Rođeni su kažnjeni za promašaje. Gosti preko Mujarića i Nuhanovića u 66. i 69. minuti dolaze do nova dva gola, i to je bilo 3:1 za Željezničar. Do kraja, Rođeni su uspjeli doći do drugog gola, kada je Mrgan nakon jednog prekida pogodio mrežu gostiju u 90. minuti.

Na kraju, pobjeda Željezničara rezultatom 3:2, koji tako nastavlja borbu za prvo mjesto, koje trenutno drži Sarajevo sa šest bodova prednosti. Rođeni se nalaze na 9. mjestu sa 17 osvojenih bodova. Naredno kolo donosi duel u Tuzli protiv Slobode.