Pioniri Veleža zaustavljeni u polufinalu od Željezničara

Danas je u trening kampu N/FSBiH odigrana polufinalna utakmica državnog prvenstva BiH za pionire između Veleža i Željezničara. Na kraju 70 minuta igre, slavili su Plavi sa 3:1, te tako izborili sutrašnje finale protiv Borca BL koji je bio bolji od Tomislava sa 5:1.

Danas su igrali : Džolota – Husović, Dizdarević, Bešo, Rokić – K. Salčin, Bašić, Džinović – Gosto, Pehilj, Alam. Priliku za igru sa klupe su čekali Hebib, Maksumić, Bajramović, Trebović, Beća, Zvonić i Vežić. Treneri su Spahić i Đurasović.

Željezničar preko Alilovića u 21. minuti dolazi do prednosti, da bi Demir Bešo poravnao pred sami kraj prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju Plavi, pa preko Drine dolaze do 2:1 u 47. minuti. Nakon jednog prekšaja u 58. minuti igrač Željezničara, Džanko, dobiva crveni karton. Ipak, i pored igrača manje Željezničar dolazi do gola, opet je Amar Drina bio precizan.

Do kraja utakmice nije bilo promjena, tako da je Željezničar izborio finale pobjedom 3:1, gdje će sutra od 18 sati odmjeriti snage sa Borcem iz BL.

Igračima i trenerima Veleža iskrene čestitke na odličnim igrama u ovoj sezoni.

https://www.nfsbih.ba/vijesti/pioniri-zeljeznicara-se-pridruzili-borcu-u-finalu/