FK Velež Mostar

Fudbal ima svoje dobre i loše strane, odnosno sretne i tužne trenutke. Često se ti osjećaji znaju pomiješati, ali jednostavno život je pun takvih situacija, a jedna od tih je i odlazak našeg Seida Behrama, koji je odlučio da napusti Velež nakon isteka ugovora.

Seid Behram rođen je u Mostaru 12.07.1998. godine. Ponikao u Veležu, gdje je odmah dao naslutiti da se radi o velikom talentu. Jedan dio omladinskog perioda proveo je u FK Željezničar, nakon čega odlazi u „svijet“ gdje se nakon raznih problema zaustavio u FC Racing Union u Luxemburgu.

Nakon što je proveo u Luxemburgu godinu dana, vraća se u svoje Rođene pred početak drugog dijela sezone 2017/18. U borbi za povratak u Premijer ligu BiH dao je veliki doprinos sa svojih 11 golova u 35 utakmica. Nažalost, u trenucima kada je uspio da uhvati dobro formu i ritam utakmica, dolazile su povrede koje su ga usporavale. U sezoni koja je ostala iza nas, Seid je upisao 7 nastupa, a u utakmici protiv FK Sloboda uspio se upisati i u listu strijelaca. Sveukupno, za Rođene je odigrao 60 utakmica, a 12 puta je tresao mrežu protivnika.

Kao što je to i sam Seid rekao, uvijek će biti dio Veleža koji je uspio da u kratkom roku izbori prvo povratak u Premijer ligu BiH, a zatim i na evropsku scenu.

Sigurni smo da je ovo samo doviđenja, i da će naš Seid opet nositi najdraži crveni dres.

Sretno Seide i hvala ti!

#musvdg

Fazlija Puzic
9 Juna, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *