Obavještenje za javnost

Obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje Kluba da je FK Velež Mostar zaprimio zahtjev gosp. Envera Marića za izuzećem iz Nadzornog odbora, radi zdrastvenih razloga zbog kojih većinu svog vremena provodi u Berlinu.

Pismo gosp. Marića prenosimo u cijelosti :

„Poštovani,
Zbog privatnih i zdrastvenih razloga većinu svog vremena provodim u Berlinu. U Mostaru provodim sve manje vremena, te Vas obavještavam da nisam više u mogućnosti da budem član Nadzornog odbora FK Velež. Velež je Klub moje mladosti, u kojem sam proveo najljepše godine života i gdje sam stasao i kao sportista i kao čovjek. Uvijek i u svakoj prilici za časni dres Veleža davao sam i posljednji atom snage. Funkciju člana Nadzornog odbora primio sam sa poštovanjem i vjerom da ću, zajedno sa mojim prijateljima Duškom Bajevićem i Džemalom Hadžiabdićem, pomoći Veležu da se opet vrati tamo gdje mu je i mjesto, a to je u vrh bh. fudbala.

Nažalost, zbog gore već navedenih razloga nisam više u stanju da obavljam funkciju u NO, te Vas molim da razumijete moje razloge i prihvatite ostavku, i o tome obavjestite javnost i navijače.
Ja ću uvijek biti Veležovac, kakav sam bio i kao igrač, direktor i trener. Istinski ću se radovati svim njegovim uspjesima i ponovnom povratku u Premijer ligu BiH.

S poštovanjem !“

FK Velež Mostar, imajući u vidu navedene razloge Envera Marića i ogromnog poštovanja prema legendi Kluba, prihvata zahtjev za izuzećem iz Nadzornog odbora.
Ovom prilikom našem Mari se zahvaljujemo na dosadašnjem angažmanu i velikoj podršci u proteklom periodu, te želimo puno zdravlja i da zajedno slavimo uspjehe našeg Veleža u budućnosti.

MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA !