Nusmir Fajić : Najvažnije je da pobjeđujemo, cilj je Premijer liga BiH

31.10.2018.

Iza nas je 12. kolo Prve lige FBiH nakon kojeg naši Rođeni zauzimaju prvo mjesto sa 30 osvojenih bodova, uz gol razliku 34:8. Rođeni su jedina neporažena ekipa u prvenstvu, sa najviše pobjeda (9) i postignutih golova (34), a sa osam primljenih golova su druga najbolja odbrana, odmah iza Olimpika koji je primio šest golova.

Pored ovih odličnih brojki, Rođeni u svojim redovima imaju i najboljeg strijelca Prve lige. Naravno, radi se o Nusmiru Fajiću, koji na svom kontu ima 16 golova i dvije asistencije. Kao jedan od iskusnijih igrača u ovoj ekipi, svjestan da jedan igrač bez pomoći cijele ekipe ne može puno uraditi, ističe dobru igru svojih saigrača, odnosno cijele ekipe :

„Nisam očekivao ovakav početak, ali istina je da sam najavio 20 golova u sezoni. Sada sam na 16 golova, tako da neću imati problema da taj cilj i ostvarim. Imamo dobre igrače, igramo napadački fudbal, svaku utakmicu dobijem 2-3 upotrebljive lopte i za sada sve ide odlično.“

Ono što je mnogima od velike važnosti za konačni uspjeh je psihološka stabilnost koju je ekipa u nekoliko utakmica pokazala. Bez obzira na lošiji ulazak u utakmicu i primljeni gol, ekipa se znala vratiti i na kraju uspjela doći do pobjede i važnih bodova :

„U prošlim utakmicama smo pokazali psihološku stabilnost, posebno na tri teška gostovanja kao što su Bihać, Kakanj i Orašje. Ne  gubimo mirnoću, znamo da imamo kvalitet i da možemo stvari okrenuti u našu korist.“

Rođeni su na početku sezone jasno i glasno postavili svoj cilj, a to je ulazak u Premijer lige BiH. Trenutno se ekipa nalazi na odličnom putu da zascrtani cilj i ostvari :

„Od početka imamo jasan cilj, a to je ulazak u Premijer ligu. Atmosfera u ekipi je odlična, na treninzima se radi odlično, što se vidi na terenu. Idemo utakmicu po utakmicu, najvažnije je da pobjeđujemo i da igramo dobro. Trenutno imamo sedam bodova prednosti, a do kraja polusezone ćemo pokušati da prednost i povećamo“, rekao je golgeter Rođenih, Nusmir Fajić.

FAJIĆ

Kada je u pitanju zadnja utakmica protiv Bratstva, kratki osvrt napravio je trener Ibro Rahimić :

„Bratstvo je jedna solidna ekipa, očekivali smo da će doći rasterećeni zbog pobjede na zadnjem gostovanju protiv Novog Travnika i da će pružiti dobar otpor. Primili smo gol nakon greške, ali smo nastavili sa igrom i stvaranjem šansi što je najvažnije. Imamo dobre igrače naprijed i prosjek od skoro tri gola po utakmici je jako dobar i nadam se da ćemo tako i nastaviti.“

U narednom 13. kolu Rođeni gostuju kod ekipe Viteza, a utakmica je na rasporedu u subotu 03.11.2018. godine sa početkom u 13:30h.

#MUSVDG