Novi preokret Rođenih za novu pobjedu

Danas je u okviru 18. kola Prve lige Federacije BiH odigrana utakmica između Veleža i Bratstva. Nakon još jednog preokreta, slavili su Rođeni sa 2:1.

Rođeni su istrčali u sastavu : Abdihodžić – Krcić, Mahinić, Zvonić, Petrović – Avdić, Memić – Mujezinović, Rodrigo, Handžić – Brandao. Na klupi su bili Tipura, Ćemalović, Isić, Cenaj, Ćosić, Tatar, Uzun.

Prvo poluvrijeme ponudilo je solidnu predstavu obje ekipe. Za domaćina prilike su imali Handžić, Mujezinović, Brandao, dok su gosti zaprijetili preko Mujkića. Ipak, nakon jedne greške odbrane domaćih, Mujkić se najbolje snalazi, i dovodi goste u prednost. Trener Rahimić je odmah reagovao izmjenom. Umjesto Memića u igru je išao Tatar, što se pokazalo kao prava izmjena u pravom momentu. Nakon prekida kojeg izvodi Tatar, lopta kroz šumu nogu ulazi u mrežu gostiju. Igrala se 44. minuta, i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme Rođeni odlično otvaraju, i već u 48. minuti preko Ubiratana Brandao de Souse dolaze do 2:1. Nakon gola, trener Rahimić  vrši drugu izmjenu. Umjesto Avdića je ušao Ćosić.
Nastavak igre protekao je u ravnopravnoj igri, gdje su domaćini bili malo konkretniji, dok gosti nisu ozbiljnije ugrozili gol Abdihodžića. U 74. minuti Uzun je zamjenio Handžića.

Do kraja utakmice, nije bilo ozbiljnih prilika, a igralo se čak 5 minuta sudijske nadoknade. Na kraju, nova tri boda za Rođene. Naredni stanica je Lukavac, protivnik je Radnički.

BRAVO ROĐENIII !