Večeras je u Tuzli, na stadionu Tušanj, odigrana utakmica 16. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Sloboda i FK Velež. Nakon 95 minuta sportske borbe po teškom terenu zbog kiše, završeno je bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Rođeni su igrali u sljedećem sastavu: Bogdanović – Ovčina, Isić, Zvonić, Salčin – Hasanović, Radovac – Džanković, Vehabović, Brandao – Zajmović. Na klupi su bili Ribić, Zubanović, Radović, Pršeš, Cvijanović, Hajdarević, Osmić, Peco i Dario.

Za FK Sloboda igrali su: Bukvić, Jusić, Čivić, Beganović, Dž. Beganović, Kurtalić, Alić, Maksimović, Osmić, Predragović, Balić.

Prvi na utakmici prijete domaćini u 9. minuti kada je udarac Predragović dobro šutirao, ali lopta odlazi preko gola Bogdanovića. Na drugoj strani, Rođeni svoju prvu šansu pretvaraju u gol. Vehabović je dobro proigrao Ovčinu, koji prolazi po desnoj strani, povratnom loptom pronalazi Brandaa koji pogađa mrežu Bukvića.

Domaćin je pokušao uzvratiti u 27. minuti kada Jusić nakon prekida šutira glavom, ali lopta odlazi preko gola. Na drugoj strani, Zajmović je pokušao zaprijetiti, ali bez promjene rezultata.  Pred kraj poluvremena Salčin je probao iz slobodnog udarca, ali Bukvić na pravom mjestu. Tako se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću Veleža, 0-1.

Drugo poluvrijeme Rođeni su otvorili izmjenom Peco – Džanković, a za nove promjene čekali smo do 68. minute kada je izvršena trostruka izmjena. Iz igre su izašli Brandao, Zajmović i Salčin, a u igru su ušli Cvijanović, Zubanović  i Radović. U 76. minuti Cvijanović je imao priliku, šutirao, ali lopta odlazi pored gola Bukvića.

U 78. minuti priliku za igru dobio je Pršeš, a iz igre je izašao Vehabović, koji je odigrao dobru utakmicu. Domaćin je pokušavao da napravi pritisak na gol Veleža, ali je odbrana u svim situacijama dobro reagovala, tako da Bogdanović nije imao previše posla večeras. I kada se mislilo da će završiti pobjedom Veleža, Sloboda iz jedve gužve u 95. minuti dolazi do izjednačenja preko Zličića.

Nakon reprezentativne pauze Rođeni će ugostiti NK Široki Brijeg.

#musvdg

Fazlija Puzic
8 Novembra, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *