Nastavlja se borba za Premijer ligu, Rođeni na teškom ispitu u Gradačcu

04.04.2019.

U subotu i nedjelju se igraju susreti 21. kola Prve lige FBiH. Derbi se igra u Gradačcu gdje će Zvijezda ugostiti Velež. Rođeni su danas u poslijepodnevnim satima odradili jedan od posljednjih treninga prije gostovanja u Gradačcu. Zbog sličnosti terena, onog što ih očekuje u Gradačcu, fudbaleri Veleža su današnji trening odradili na stadionu Bjelopoljca u Bijelom Polju.

Šef struke Veleža Ibro Rahimć ni ovu utakmicu neće moći voditi ekipu sa klupe, pa će na klupi Veleža kao i u utakmici sa TOŠK-om sjediti pomoćni trener Mustafa Kodro.

Prema Cometu, Ibri Rahimiću suspenzija važi do 12.04, odnosno na klupu Veleža se vraća u 22. kolu protiv Slavena na stadionu Rođeni.

Za ovaj susret trener Mustafa Kodro na raspolaganju ima sve igrače izuzev supendovanog Biševca, povrijeđenih Lucasa i Dudića, dok Marques i dalje čeka pravo nastupa. Valmir Berisha je zaliječio povredu zgloba ali će radi predrostožnosti preskočiti ovo gostovanje u Gradačcu te ga možemo očekivati na terenu u utakmici protiv Slavena u 22. kolu Prve lige FBiH.

Pravdu na ovom meču će dijeliti šestorica sudija.

Glavni je Azem Karić iz Zenice, a pomoćnici Emir Delić (Zenica) i Admir Hadžiavdić (Goražde). Četvrti sudija je Ernis Džemidžić (Goražde). Dodatne sudije su Ilija Živković (Orašje) i Benjamin Deljković (Sarajevo).

VIDEO izvjštaj sa treninga pogledajte u nastavku.