Mujezinović, Ovčina, Ćosić i Avdić ostaju Rođeni

Nakon što su jučer u klupskim prostorijama Brandao, Panesso i Rodrigo produžili vjernost Veležu, danas su to uradila još četverica igrača.

Mustafa Mujezinović ( 24 ), Haris Ovčina ( 21 ) i Mehmed Ćosić ( 20 ) su dogovorili nastavak saradnje na još dvije sezone, odnosno do kraja 2018/19 sezone, dok je Armin Avdić ( 20 ) produžio na još jednu sezonu, odnsono do kraja 2017/18.

Mujezinović i Ćosić pojačali su Rođene na početku proljetnog dijela sezone, i bili su jedni od standardnih igrača. Mujezinović se u listu strijelaca upisao tri puta, het-trickom protiv Orašja, dok je Ćosić postigao prvijenac protiv Bosna Seme.

Ovčina i Avdić su došli u Velež na početku ove sezone, i u prvom dijelu su bili među standardnim igračima. Avdić je bio strijelac dva gola, dok se Ovčina u listu strijelaca upisao jednom.
Nažalost, u drugom dijelu sezone  imali su problema sa povredama, pa su na terenu proveli manje vremena. Ipak, Ovčina je u zadnjim utakmicama pokazao svoj potencijal i pokazao da se na njega može računati u narednim sezonama.

Sretno momci !