Minimalan poraz Veleža u Goraždu

09.03.2019.

Danas je u Goraždu odigrana utakmica 17. kola Prve lige FBiH između istoimene ekipe i Veleža. Na kraju utakmice, minimalan poraz Veleža, a junak domaće ekipe bio je Islamagić.

Rođeni su krenuli u sljedećem sastavu: Bobić – Biševac, Zvonić, Mrgan, Dario – Zeljković – Vehabović, Ćosić – Behram, Brandao – Fajić. Na klupi su bili Bogdanović, Mešanović, Kuduzović, Osmić, Ovčina, Cvijanović i Samardžić.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu. Prvo je Danilović probao u 3. minuti, da bi preko Islamagića u 18. minuti došli do prednosti. Nakon toga, Bobić je pravovremeno reagovao u 22. minuti ispred Blagojevića.

Trener Ibro Rahimić u 35. minuti je izvršio prvu izmjenu. Kuduzović je zamjenio Biševca, nakon čega je Dario prešao na desnu stranu odbrane. Rođeni su u 39. minuti imali priliku da poravnaju rezultat, ali je domaću ekipu spasio okvir gola. Tako se na odmor otišlo rezultatom 1:0 za Goražde.

Početkom drugog poluvremena izvršena je druga izmjena u ekipi Veleža, Ovčina je zamjenio Zeljkovića. Ubrzo je trener Rahimić bacio sve karte u napad, kada je Cvijanović zamjenio Mrgana.

Nakon izmjena, Rođeni su krenuli u opsadu gola Goražda. Cvijanović je pogodio u 65. minuti, ali su sudije poništile gol zbog ofsajda. Domaćin, zadovoljan rezultatom, skoncentrisao se na odbranu, opstrukciju igre i kontra napade. Jedan takav se desio u 75. minuti kada je Blagojević šutirao, ali je Bobić bio na pravom mjestu.

Do kraja utakmice probali su Fajić, Brandao i Behram, ali lopta danas jednostavno nije htjela u gol. Tako je Velež pretrpio prvi poraz u sezoni, te sada prednost nad drugoplasiranim Olimpikom, koji je danas slavio u Konjicu rezultatom 1:0, iznosi četiri boda. 

Naredne subote, 16.03.2019. godine u 15h, Rođeni će ugostiti ekipu Jedinstva iz Bihaća.

Idema dalje Rođeni…

MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA!