Memić pred utakmicu sa Bratstvom : Pobjedom potvrditi tri boda iz Bihaća

Nakon važne pobjede prošle subote u Bihaću, pred Veležom je nova utakmica i novi imperativ za bodovima.

U okviru 18. kola Prve lige Federacije BiH u Mostar dolazi ekipa Bratstva iz Gračanice.

Ekipa Bratstva trenutno zauzima 5. mjesto. U prva dva kola proljetnog dijela prvenstva upisali su pobjedu protiv Orašja i poraz protiv Budućnosti.

Tri osvojena boda u Bihaću su svima u i oko Kluba ulila novu dozu samopouzdanja, ali svi su svjesni da se ta tri boda sada moraju potvrditi u subotu. Takvog razmišljanja je i Meris Memić, defanzivac Rođenih :

„ U Bihaću smo odigrali dobru utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu. Iako smo bili u zaostatku, uspjeli smo preokrenuti utakmicu i osvojiti tri važna boda. Pobjeda nam je donijela novu dozu samopouzdanja i pokazala da mukotrpan rad u pripremama počinje davati rezultat“, rekao je Memić te nastavio :

„ Pred nama je nova utakmica protiv dobre ekipa Bratstva, gdje samo pobjeda dolazi u obzir. Samo sa nova tri boda ona osvojena u Bihaću dobivaju na značaju. Siguran sam da će stadion biti obojen u crveno od naših navijača, i da će nam biti 12. igrač. Puno nam znači njihova podrška, i nadam se da ćemo ih obradovati sa novom pobjedom“.

Rođeni će do utakmice odraditi još jedan trening, a utakmica protiv Bratstva na rasporedu je u subotu, 18.03.2017. godine od 15 sati.

Prodaja ulaznica za ovu utakmicu počinje sutra, 17.03.2017. godine, od 10 sati. Štand će biti postavljen u Fejićevoj ulici, ispred Union banke.

SVI NA STADION !