Majice “Rođeni šampioni”

Tokom prošle sedmice u Mostaru je vladala neviđena euforija, tražila se karta više a nove šampionske majice su oborile sve rekorde.

Potražnja je bila neviđena, navijači su u redovima čekali, a širom regiona simpatizeri i navijači Veleža su se javljali i željeli doći do crvene majice. Javljali su se navijači iz Beograda, Niša, Pančeva, Rijeke, Ljubljane, Podgorice, Sarajeva, Zenice, Zavidovića, Šamca…

Veliki doprinos velikom povratku Veleža dali su i članovi Udruženja građana Mostarski Rođeni koji su u 4 dana oštampali blizu 6000 majica i to radeći čak i u 3 smjene.

Oni su ti koji su dane provodili u Nadirovom malom rudniku i bez pogovora printali majice ne gledajući na sat, ne razmišljajući da li su gladni ili žedni, da li im treba pauza da zapale cigaru, ili jednostavno odmore. Bitno je bilo samo da se oštampa dovoljan broj majica, da svi koji žele dobiju majicu. I na kraju su u tome i uspjeli, čitav stadion Rođeni je u subotu bio prekriven majicama koje su izašle iz Nadirovog malog rudnika.

Rođeni, kapa do poda!