FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba, kao i cjelokupnu bosanskohercegovačku sportsku javnost o najnovijim detaljima povodom održavanja tradicionalne Veležove donatorske Crvene noći.

Već uveliko traju pripreme za tradicionalnu donatorsku Crvenu noć Fudbalskog kluba Velež, koja će biti održana u petak, 10. maja 2024. godine u salonu Infinity (poznatijem kao Havana). Biće to uistinu jedna spektakularna Gala večer u potpunosti posvećena našoj Prvoj ljubavi – Klubu koji više od fudbala i to uz prepoznatljivi slogan ”Sve nas ista ljubav spaja“.

Prošlogodišnja Crvena noć prema broju zvanica i organizacijski nadmašila je sve dosadašnje, a ove godine Fudbalski klub Velež letvicu je podigao još i više! Upravo zbog toga na ovogodišnjoj Veležovoj Crvenoj noći očekujemo jedno prekrasno druženje na kojoj će biti prisutan veliki broj fudbalskih velikana, kao i svih onih koji kontinuirano doprinose razvoju Kluba, dugogodišnjih prijatelja Veleža, poslovnih ljudi, osoba iz javnog, kulturnog i sportskog života, ali i svih oni koji godinama gaje ljubav prema Rođenima.

Praznik susreta onih koji vole Velež

Pod već dobro poznatim sloganom ”Sve nas ista ljubav spaja” Crvena noć će, prema ovogodišnjem planu, okupiti čak oko 400 zvanica.

”Prošle godine smo napravili značajan iskorak u organizaciji Crvene noći u odnosu na sve ranije. Ove godine obećavamo da ćemo tu stepenicu podići još i više, te na taj način utrti put za sve one buduće Crvene noći koje su pred nama. Biće to pravi praznik susreta svih onih koji bezuslovno vole Velež godinama, bez obzira na sve dobre i loše strane koje mogu pratiti jedan klub. Na našu veliku radost, ali zahvaljujući radu i trudu ove Uprave, već odavno govorimo samo o uspješnim sportskim i infrastrukturnim projektima. To ćemo posebno proslaviti na ovoj Crvenoj noći”, rekao je Senad Kevelj, predsjednik Upravnog odbora FK Velež.

Fudbalske legende stižu u Mostar

Sa posebnom radošću i ponosom možemo istaći da na ovogodišnjoj Crvenoj noći očekujemo legendardne bivše Veležove vedete poput Envera Marića, Džemala Hadžiabdića, Blaža Sliškovića, Vukašina Petranovića, Mehe Kodre, ali i brojne druge sadašnje i bivše sportiste poput proslavljenog reprezentativca i NBA zvijezde Mirze Teletovića, člana legendarne generacije košarkaške reprezentacije naše domovine Samira Lerića te najbolje i najpopularnije sportašice Bosne i Hercegovine plivačice Lane Pudar, a svoje prisustvo potvrdio je i nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas novoimenovani direktor reprezentativnih selekcija, Emir Spahić.

Svi nabrojani i mnogi drugi koji će tog 10. maja prisustvovati Crvenoj noći dokaz su bogate i veličanstvene historije, ali i svijetle budućnosti koju naš Klub posjeduje.

Upravo jedan ovakav događaj prilika je da se svi zajedno iznova prisjetimo bogate historije našeg Kluba, sportskih, ali i ljudskih uspjeha, stoljetne kontinuirane borbe za prava svakog čovjeka i temeljnih vrijednosti zapadne civilizacije, ali i prilika da se podsjetimo ideala naših pradjedova koji nas obavezuju da ZAJEDNO nastavimo njihovim stopama i gradimo još bolji i snažniji – veliki Velež.

”Velež je bio i oduvijek će ostati čista ljubav i stil života. Nije to samo stav ove Uprave, to je stav svih onih koji kroz jedan cijeli vijek i s generacije na generaciju prenose ljubav prema klubu. Mi ćemo nastojati na Crvenoj noći oživjeti sve uspomene koje je Velež godinama stvarao, ali i predstaviti nove buduće projekte”, samo je jedna od poruka ovogodišnje Crvene noći.

Budite i Vi dijelom Crvene noći

Jakog Veleža nema bez ARMIJE navijača koji ga podržavaju ne samo u Mostaru i našoj Bosni i Hercegovini, već svih onih naših crvenih rasutih širom Evrope i svijeta.

Svjesni te činjenice Fudbalski klub Velež i ove godine posebnu pažnju posvetio je svim našim Rođenima koji žele biti dijelom Crvene noći da nam se kupovinom ulaznice pridruže na ovoj jedinstvenoj Gala večeri, ali i svima onima koji nisu u mogućnosti da ovu prelijepu mostarsku majsku noć provedu sa nama, a sigurni smo da imaju želju pružiti svoj doprinos ovom fantastičnom događaju, da uplatom donacije pruže svoj doprinos nastavku izgradnje i daljeg rasta i razvoja našeg mostarskog ponosa.

 • Cijena donatorske ulaznice: min. 1000 KM
 • Molimo Vas da informaciju o Uplati i potvrdu Vašeg prisustva dostavite najkasnije do srijede, 08. maja 2024. godine na kontakt telefon: 060 351 46 20
 • NAPOMENA: Svečani Dress Code

UPLATE IZ BiH

 • UniCredit Bank dd Mostar
  Žiro račun: 3381002250260342
  Primalac: FK Velež Mostar
  Svrha: Donatorska Crvena noć
 • Union Banka dd Sarajevo
  Žiro račun: 102001000001941
  Primalac: FK Velež Mostar
  Svrha: Donatorska Crvena noć

INO UPLATE

 • Union Banka dd Sarajevo
  IBAN: BA391020010000019471
  SWIFT: UBKSBA 22
  Primalac: FK Velež Mostar
  Svrha: Donatorska Crvena noć

Fudbal je više od igre, a Velež je više od fudbala!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
24 Aprila, 2024
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *