Zvonić pred nastavak sezone : Spremni smo za veliku borbu

Prvo kolo proljetnog dijela sezone Prve lige Federacije BiH na rasporedu je ovaj vikend. Utakmica koja najviše privlači pažnje je ona između Veleža i Travnika.

Igrači Veleža su među zadnjima otišli na zimski odmor, a među prvima su krenuli sa novim pripremama. Trener Ibro Rahimić je održao prozivku 9. januara, i od tada se skoro svakodnevno radi. Pored svakodnevnih treninga, Rođeni su odigrali i veliki broj utakmica, koje su pokazale napredak u igri.

Pozicioniranje na terenu, protok lopte, presing i fizička sprema  su samo neki aspekti igre gdje je navijač Veleža mogao primjetiti napredak. Naravno, pokazale su se i neke malo slabije strane, koje su dobro poznate stručnom štabu, i na kojima se radi na treninzima.

Kapiten Rođenih, Denis Zvonić, zadovoljan je kako ekipa dočekuje nastavak sezone.

„ Pripreme smo dobro odradili, zadovoljan sam. Dosta smo radili na fizičkoj spremi, ali i na tehničko-taktičkim aspektima igre. Također, trener Rahimić je dosta inzistirao na individualnom radu i na psihološkom pristupu igri. Sa novim igračima koji su pojačali konkurenciju unutar ekipe i podigli kvalitet iste, mislim da se možemo nositi sa svima u našoj ligi.“

Zvonić protiv Travnika očekuje veliku podršku sa tribina :

„ Što se tiče utakmice protiv Travnika, prije svega očekujem veliku podršku sa tribina, i pun stadion. Navijači nam moraju biti 12. igrač u subotu, kako bi zajedno došli do pobjede. Sa pobjedom u prvoj utakmici proljetnog dijela sezone, i protiv jakog protivnika kao što je Travnik, podigli bi samopouzdanje i bilo bi nam puno lakše igrati.

Siguran sam da će svaki igrač koji istrči u subotu na terenu dati svoj maksimum kako bi upisali tri boda, i donijeli navijačima, ali i svima u Klubu veliku radost i olakšanje.“

Na kraju, Zvonić se htio zahvaliti Upravi na dosadašnjem radu :

„ Moram da pohvalim Upravu koja radi odličan posao kada je infrastruktura u pitanju. Također, sve obaveze koje imaju prema nama, igračima, ispunjavaju se na vrijeme, s čime se malo Klubova može pohvaliti u našoj državi.

Svaka čast predsjedniku, direktoru, ali i ostalim ljudima u Upravi, koji svojim primjerom pokazuje da samo rad može dovesti do dobrog rezultata. Omogućili su nama igračima da se osjećamo kao profesionalni igrači, i da imamo sve pri ruci što nam zatreba, kao u svakom modernom i pravom Klubu.“

Utakmica protiv Travnika na rasporedu je u subotu, 04.03.2017. godine, sa početkom u 15 sati.

Prodaja ulaznica za navedenu utakmicu zvanično će početi sutra u 10 sati u Fejićevoj ulici ispred Union banke.