Kako izgleda tabela proljetnog dijela prvenstva Prve lige FBiH

Iza nas su četiri odigrana kola proljetnog dijela prvenstva Prve lige Federacije BiH.

Najbolji start u proljetni dio sezone imala je ekipa Rudara iz Kaknja, sa osvojenih 10 bodova. Upisali su tri pobjede i jedan remi, uz gol razliku 5:0. Iza njih dolazi GOŠK, koji ima osvojenih 9 bodova, dok je na trećem mjestu Velež sa osvojenih 8 bodova. Rođeni su upisali dvije pobjede i dva remija, uz gol razliku 6:4.

Nakon njih, dolaze Travnik i Sloga SH sa 7, Bratstvo i Bosna Visoko sa 6, te Zvijezda, Jedinstvo i Orašje sa 5 osvojenih bodova. Po 4 boda su osvojili Goražde, Čapljina, Budućnost i Radnički, dok je Bosna Sema osvojila 3 boda. Na zadnjem mjestu je Novi Travnik sa jednim osvojenim bodom.

Zanimljivo, jedine dvije ekipe koje još uvijek nemaju poraz u proljetnom dijelu prvenstva su Velež i Rudar Kakanj, a upravo se te dvije ekipe sastaju u subotu, 01.04.2017. godine.

Velež želi da što prije izađe iz zone ispadanja, i ako nastavi u ovom ritmu, to će se i dogoditi vrlo brzo. Trenutno se Rođeni nalaze na 14. mjestu sa 21 osvojenim bodom, jednim manjem od Budućnosti, koja zauzima 11. mjesto. Naredno gostovanje Rođenih je upravo u Banovićima. 

Rudar Kakanj je sa osvojenih 10 bodova uhvatio priključak za vodećim ekipama, i sa velikim ambicijama nastavljaju prvenstvo. Trenutno zauzimaju 4. mjesto sa osvojenih 32 boda, samo tri manje od prvoplasiranog Travnika.

Obje ekipe nemaju problema sa suspendovanim igračima, tako da je pred nama sigurno super zanimljiv duel, i uz duel  NK Bosna Visoko – GOŠK,  jedan od derbija kola.

Utakmica FK Velež – FK Rudar Kakanj se igra u subotu, 01.04.2017, sa početkom u 16 sati.