Kadeti Veleža osigurali naslov prvaka Omladinske lige BiH – grupa Jug

14.05.2019.

Proteklog vikenda igrale su se utakmice u okviru 23. kola Omladinske lige BiH-grupa Jug, u kojem su kadeti Veleža bili slobodni, ali nakon kojeg su i matematički osigurali 1. mjesto.

Naime, utakmica između kadetskih selekcija HNK Tomislav i HNK Stolac registrovana je rezultat p.f.0:3.  Tako je kadetska selekcija Veleža treći put zaredom izborila nastup na završnom turniru, koji će se prema sadašnjem rasporedu odigrati 11/12.06.2019. Mjesto odigravanja završnog turnira će se odrediti u narednom periodu.

U ovoj sezoni kadete sa klupe je predvodio Igor Remetić, koji je čestitao momcima: „Čestitam momcima na zasluženo osvojenom 1. mjestu, imali su sjajnu sezonu. Specifičnost u ovoj sezoni je ta da su kroz ekipu kadeta prošla tri godišta, 2002., 2003. i 2004. i da su svi dali doprinos u ovom uspjehu. Nadam se da je ispred ovih momaka lijepa budućnost, i da će se pravilnim razvijanjem u narednom periodu neko skrasiti i u našem prvom timu.“

Do kraja prvenstva, kadeti imaju odraditi gostovanje u Grudama, nakon čega se okreću pripremama za završni turnir.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Proteklog vikenda svoje utakmice u okviru HNK lige igrali su pretpioniri i pioniri Veleža protiv vršnjaka iz HNK Branitelj. Pretpioniri Veleža su bili bolji rezultatom 4:0, a trostruki strijelac bio je Omar Rahimić, dok je jedan gol dao Škaljić Nirmel. Pioniri Veleža, koje je sa klupe predvodio Avdo Kalajdžić,  upisali su pobjedu rezultatom 1-0, a strijelac jedinog gola bio je Kenan Đuliman.

U narednom kolu, pretpioniri i pioniri Veleža ugostit će vršnjake iz HNK Čapljina.
_ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _ _
Juniori Veleža u okviru Premijer lige BiH igrali su Pod Bijelim brijegom protiv Zrinjskog, koji je bio bolji rezultatom 5:1. Zrinjski je poveo golovima Čoke u 3. i Savića u 5. minuti, da bi Demić smanjio rezultat u 7. minuti na 2-1. Ipak, Janković u 15. minuti dovodi Zrinjski u prednost od 3-1, da bi pred kraj utakmice Ramljak i Radoš postavili konačan rezultat.

Na tabeli, Velež se nalazi na 12. mjestu sa 25 bodova, jednim više od Slavije koja se nalazi u zoni ispadanja. Ispred Veleža su Travnik i Radnik sa 26 bodova, te Mladost sa 27 bodova.
Do kraja prvenstva ostale su još tri utakmice. U naredna dva kola, Velež dočekuje Slobodu i Mladost Doboj Kakanj, a u zadnjem kolu gostuju kod Čelika, koji se nalazi na posljednjem 14. mjestu.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Selekcija pjetlića za vikend učestvuje na turnir u Ljubuškom.

#MUSVDG