Kadeti i juniori Veleža sigurni protiv GOŠK-a

Danas su na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni, u okviru 24. kola Omladinske lige BiH-grupa Jug, svoje utakmice odigrale kadetske i juniorske selekcije Veleža i GOŠK-a. Rođeni su upisali dvije sigurne i uvjerljive pobjede.

Kadeti su slavili rezultatom 8:1. Trostruki strijelac bio je Adis Puce, dvostruki Iris Mandžuka i Faris Muraspahić, dok je jedan dodao i Rijad Pirić. Za goste, jedini gol postigao je Bruno Moro. Kadeti, vođeni trenerom Mustafom Taslidžom, su sigurni na prvom mjestu.

a2

Picture 1 of 1

Juniori su također bili sigurni, i slavili su rezultatom 5:0. Golove su dali Brkan, Jazvin, Šabanović, Gosto i Bajrektarević. Juniori, vođeni trenerima Spahićem i Pajićem, zauzimaju prvo mjesto  i nakon poraza Igmana u Prozor-Rami sada imaju šest bodova prednosti.

U četvrtak su najmlađi Rođeni, vođeni trenerima Kalajdžićem i Čajdinom, gostovali u Konjicu kod ekipe Bambino, u okviru Futsal lige.

U-10 selekcija je slavila rezultatom 3:2. Strijelci su bili Đuliman, Rahimić i Čorić. Selekcija U-8 je poražena, bilo je 1:0 za Bambino.

U srijedu, 03.05.2017. godine, na teren izlaze pretpioniri i pioniri Veleža. Na Stadionu Rođeni odigrat će utakmice protiv svojih vršnjaka iz Brotnja, u okviru HNK lige, sa početkom  u 16 i 17h.