FK Velež Mostar

Proteklog vikenda svoje utakmice u okviru omladinskih takmičenja igrale su i selekcije FK Velež, te su postignuti sljedeći rezultati:

JUNIORI

Juniori, koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug, nakon remija u Čapljini protiv istoimene ekipe (1:1, Tarik Šikalo), u okviru 25. kola dočekali su NK Troglav, te upisali sigurnu pobjedu rezultatom 12:1.

Šest golova postigao je Amin Alagić, po dva gola dali su Anes Gadara i Ajdin Drina, dok su po jedan gol dali Sandi Bešo i Vedad Jusić.

Na tabeli, Rođeni zauzimaju 1. mjesto sa 62 boda, a iza slijedi Leotar sa 50 bodova, te Posušje sa 48 bodova. U narednom kolu juniori Veleža gostuju kod FK Klis.

KADETI

Kadeti, koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH, nakon poraza u gostima od FK Borac (3:1, Haris Jogunović), dočekali su vršnjake iz Zrinjskog, te upisali pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci su bili Dženan Puce i Amar Milak.

Na tabeli, kadeti se nalaze na 3. mjestu sa 55 bodova, a ispred su FK Sarajevo i FK Željezničar.

U narednom kolu kadeti dočekuju FK Tuzla City.

_ _ _ _ _

Kadeti, koji se zajedno sa juniorima takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug, nakon gostujućeg poraza od Čapljine (2:0), upisali su domaću pobjedu protiv Troglava rezultatom 2:0. Strijelci su bili Sajdin Malkić i Nirmel Škaljić.

Na tabeli, kadeti Veleža se nalaze na 5. mjestu sa 31 bodom. U narednom kolu kadeti gostuju kod FK Klis.

PIONIRI

Pioniri, koji se takmiče u okviru Premijer lige BiH, nakon gostujućeg poraza od FK Borac (2:0), poraženi su i od Zrinjskog rezultatom 1:2 (Haris Džinović).

Na tabeli, pioniri se nalaze na 6. mjestu sa 40 bodova.

U narednom kolu pioniri dočekuju FK Tuzla City.

_ _ _ _ _ _

Pioniri i pretpioniri  koji se takmiče u okviru HNK lige u nedjelju su gostovali u Neumu, kod istoimene ekipe. Pioniri Veleža su upisali pobjedu rezultatom 1:3. Dvostruki strijelac bio je Mirza Ćumurija, dok je jedan gol dao Muhamed Atajić. Rezultati pretpionira se, odlukom saveza, ne registriraju.

U narednom kolu pioniri i pretpioniri Veleža ugostit će FK Igman.

Fazlija Puzic
9 Maja, 2022

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *