Izvještaj o turniru Velež Mostar Kup 2017.

Velež Mostar Kup 2017. se igrao 06. i 07. maja 2017. godine na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni. Na turniru su učestvovale 43 ekipe.

Glavni za organizaciju turnira bio je Almir Prguda, iz Omladinske škole FK Velež „Muhamed Mujić“. U organizaciji turnira su sudjelovali svi u Klubu, svako sa svojim zadacima i odgovrnostima. Također, u organizaciji su pomogli roditelji članova Omladinske škole, kao i članovi UG Mostarski Rođeni i Dreammedia koji su obezbijedili razglas. Zahvalnost dugujemo i službenim licima ( sudijama ) koji su turnir odradili bez naknade.

Postavljanje montažnih tribina se ispostavio kao odličan potez, s obzirom da su iste bile dobro ispunjene. Turnir se igrao cijeli dan, od 9 ujutro do 22:15. Također, postavljeni štandovi na kojima su bili ponuđeni razni artikli su bili pun pogodak.
Turnir je bio dobro posjećen, i što je najvažnije, sve je prošlo bez incidenta.

Gostujuće ekipe su bile zadovoljne terenom i organizacijom. Napravit će se dobra analiza cijele organizacije kako bi se sve podiglo na veći nivo kada se bude organizovao novi turnir.

U takmičarskom dijelu turnira, selekcija FK Velež 2005. godište je osvjila drugo mjesto. Selekcija 2006. je igrala četvrtfinale, gdje je bila poražena od ekipe Šampion, koja je igrala finale. Naredni turniri na kojima će učestvovati naša Omladinska škola  je u Budvi, koji se igra od 18. 05-21.05.2017. godine. 

Ukupan prihod manifestacije je 10.172,00 KM. Rashodi su bili : Preminger 1.062,00 KM i roštilj 50,00 KM.
U blagajnu Kluba je uplaćeno 9.060,00 KM, i taj iznos će biti položen na račun Omladinske škole.

Glavni sponzori, kojima se iskreno zahvaljujemo, bili su : Mesnica Voloder, PM Company, Pizzeria „Amore Mio“, restoran „Nacional“, Ataco, pekara Tinjak – vl. Seno Tinjak, caffe „Mia“, Autoservis „MM“ – vl. Šaćir Čolić, Nedžad Pehilj, Katica Ramiz.

Također, veliku zahvalnost dugujemo i roditeljima članova Omladinske škole : Minela Pandur, Mira Džinović, Nermana Čolić, Nermina Ljeljak, Adela Šoše, Selma Salčin, Mirsada Salčin, Salema Gosto, Aner Ćorić, Enes, Rahimić, gosp. Islamović, Menso Šukalić, Sanel Salčin, Salem Husić, Šaban Ljevo, Haris Arap, Edin Džinović, Nedžada Burić, Benko Burić, Amerlina Ćorić, Sead Džaferbegović, Denis Kajtaz, Eldin Rahimić, Nedžad Jugo, Semir Đuliman, Sanel Jogunović.