Ibro Rahimić održao prozivku igrača Veleža – VELEŽ TV

Danas je trener Ibro Rahimić održao prozivku igrača Veleža, pred početak priprema za proljetni dio sezone 2018/19. Na prozvci su se pojavili svi igrači iz prvog dijela sezone osim  opravdano izostalih Brandao, Cvijanović, Vignati i Lucas. Na probi se danas pojavio Alaedin Varatanović, kao i mladi Iris Mandžuka koji će se kroz treninge pokušati nametnuti treneru Rahimiću.

Iako je do početka proljetnog dijela sezone u Prvoj ligi još nešto manje od dva mjeseca, trener Rahimić ne želi ništa prepustiti slučaju, te želi što bolje odraditi pripreme, i provjeriti igrački kadar.

Trenutne niske temperature koje su u Mostaru, malo su promijenile ulazak u pripremni period, tako da će se prvi treninzi obaviti u zatvorenom, kako u balonu u Zaliku,  tako i u fitnes centru.

Kao i svaki pripremni period, prijateljske utakmice su sastavni dio istih , prva provjera je zakazana za 19. januar kada će Velež odmjeriti snage sa GOŠK-om, a do odlaska u Tursku planirane su još dvije ili tri utakmice.

Kada je igrački kadar u pitanju, trener Rahimić ne želi ništa otkrivati dok sve ne bude gotovo. I za kraj nešto što najviše navijače Rođenih u ovom trenutku zanima, Nusmir Fajić za VELEŽ TV je potvrdio da ostaje u Veležu i narednu polusezonu.

Ekipu su dočekali i pozdravili predsjednik Šemsudin Hasić, direktor Džemil Šoše te članovi Upravnog odbora Mirsad Rahimić i Selim Isić.

#MUSVDG