Hvala i sretno NK Bosna Visoko

26.05.2019.

Jučer su Rođeni pobjedom u Viskom protiv NK Bosna ovjerili 1. mjesto u okviru Prve lige Federacije BiH, te tako osigurali plasman u toliko željenu Premijer ligu BiH. Velika sreća i ponos su osjećaji koji su bili u svima nama, kako kod igrača tako i kod navijača, a nakon što su se glave malo ohladile, osjećamo dužnost da se iskreno zahvalimo domaćinu, koji se dobro potrudio da se u Visokom svi osjećamo kao kod kuće.

Nakon Gračanice, i u Visokom se od samog početka osjetilo veliko gostoprimstvo, kako od građana, tako i od službenih lica NK Bosna Visoko. Naši igrači i prvi navijači koji su ulazili na stadion  Luke dočekani su pjesmom „Rođeni, Rođeni“, da bi na početku utakmice bio postavljen transparant na kojem je pisalo „Rođeni šampioni čistog obraza“. Ni to nije bilo sve, jer je u toku utakmice stadion nadletao mali avion, na kojem je sa donje strane krila pisalo „Rođeni“, i koji je izbacivao letke na kojima se čestitalo Veležu na povratku, kao i pokazala velika ljubav prema našoj jednoj i jedinoj Bosni i Hercegovini.

avion1

avion2

Na kraju utakmice, igrači NK Bosna Visoko su pokazali poštovanje i svoju sportsku kulturu tako što su prije odlaska u svlačionicu sačekali svoje kolege i špalirom čestitali na sportskom uspjehu. Također, kao i u Gračanici, tokom utakmice redari, zaštitari i policija nisu prema našim igračima i navijačima uputili ružan pogled, a kamoli ružnu riječ, što nas čini ponosnim i zahvalnim na tome.

navijači

Sve ovo navedeno nas obavezuje da u narednom periodu pružimo veliku podršku svima u i oko NK Bosna Visoko, koji su u proteklom periodu donijeli, strateški i dugoročno gledano, ispravnu odluku. Maksimalno su se okrenuli izgradnji infrastrukture i radu sa omladinskim selekcijama, kojima žele prvo osigurati optimalne uslove za rad, kako bi u narednom periodu opet imali jak seniorski tim. Pri kraju je izgradnja prostorije koja će poslužiti kao teretana, a vrlo brzo kreću radovi na izgradnji soba u sklopu stadiona, a zatim i malog restorana, kako bi mladi igrači imali sve potrebno za razvoj. Pored odličnog terena sa prirodnom travom, tu je i teren sa umjetnom travom. Narednu sezonu će igrati u Drugoj ligi, ali sigurni smo da će se vrlo brzo vratiti u Prvu ligu, a od srca im želimo i povratak u Premijer ligu BiH.

Za NK Bosna Visoko TV kratku izjavu dao je i direktor FK Velež, Džemil Šoše, koji se također zahvalio domaćinu i poželio puno sreće u narednom periodu.

Hvala i sretno NK Bosna Visoko.