Het-trick Čatića za pobjedu kadeta Travnika protiv Veleža

Danas je u Mostaru, na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni, počeo završni turnir Omladinske lige BiH za kadete, u organizaciji FK Velež Mostar i NSFBiH.

Na turniru pored domaćina Veleža učestvuju NK Travnik, FK Rudar Prijedor i OFK Gradina. Prvi na teren su izašli igrači Veleža i Travnika. Nakon 80 minuta igre, slavio je Travnik rezultatom 4-3.

Trener Mustafa Taslidža je odabrao ove igrače za ovu utakmicu : Aličić – Marić, Tojaga, Demić, Jelovac – Balavac, Zaimović, Agović – Mandžuka, Muraspahić, Puce.
Na klupi su bili Rahimić, Zvizdić, Pelja, Bečić, Bajramović, Pirić i Vejzović.

Utakmicu bolje otvaraju gosti koji preko Čatića dolaze do gola u 3. minuti. Ipak, to Rođene nije poremetilo, i do kraja poluvremena postižu dva gola. Prvo Muraspahić u 18. minuti a zatim i Agović u 27. minuti, tako da se na odmor otišlo rezultatom 2-1 za Velež.

U drugom poluvremenu pristuna publika vidjela je odličnu utakmicu. Prvo Travnik preko Zlatića dolazi do 2-2 u 50. minuti, da bi Agović svojim drugim golom vratio prednost na stranu Veleža u 67. minuti.

Ipak, Travnik se nije predao, i preko Čatića dolazi prvo do 3-3 u 77. minuti, da bi isti igrač minutu kasnije postavio konačnih 4-3 za Travnik.

Tako je Travnik izborio finale koje je na rasporedu sutra u 11h, dok će Rođeni igrati za 3. mjesto u 9h.

Naredna utakmica je između Rudara iz Prijedora i OFK Gradina, u kojoj je Rudar bio siguran i sa 5:0 slavio prolazak u finale. Golove su dali Martinović, Zmijanjac, Kovačević, Marmat, Ćorić.