FK Velež Mostar

Obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje Kluba da je došao trenutak rastanka sa našim igračem, Dario Fernando Ferreyra. Iako je Klub ponudio Dariu nastavak saradnje, želja igrača za promjenom sredine i novim sportskim izazovima je presudila.

Dario Fernando Ferreyra rođen je 19.01.1997. godine u Argentini. U Rođene dolazi pred početak drugog dijela sezone 2017/18, a službeno je član Veleža od 27.02.2018. godine. Do kraja navedene sezone odigrao je 11 utakmica, u kojima je pokazao veliku dozu borbenosti, čime je stekao simpatije navijača. Igrao je na pozicijama desnog i lijevog beka.

U narednoj sezoni, 2018/19, koja je završila osvajanjem Prve lige FBiH i povratkom u Premijer ligu BiH, odigrao je 26 utakmica te bio jedan od najstandardnijih igrača u ekipi koju je vodio Ibro Rahimić.

Ulaskom u Premijer ligu BiH, sezona 2019/20, te promjenom trenera odnosno dolaskom Feđe Dudića, nije se promijenila pozicija i važnost Daria na terenu. U sezoni koja je nakon 22. kola prekinuta zbog virusa Covid-19, Dario je odigrao 18 utakmica.  

U protekloj sezoni, 2020/21, u kojoj su Rođeni osvojili 3.mjesto i osigurali plasman u UEFA Europa Conference League, Dario je odigrao 25 utakmica uz postignuti jedan gol, te opet bio jedan od najstandardnijih igrača.

U aaktuelnoj sezoni. 2021/22 Dario je upisao 5 nastupa u okviru m:tel Premijer lige BiH, te 4 u okviru UECL.

Sveukupno, Dario je za Rođene odigrao 92 utakmice, uz postignuti jedan gol i dvije asistencije.

Na kraju, našem Dariu se prije svega iskreno zahvaljujemo na velikom profesionalizmu, borbenosti, te mu ovom prilikom želimo puno zdravlja, sreće i uspjeha u nastavku karijere.

Za nas, Dario će uvijek biti naš Rođeni iz Argentine!

Buena suerte Dario!

Fazlija Puzic
7 Decembra, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *