GOŠK slavio protiv Veleža

Danas je utakmicama 30. kola završila Prva liga za sezonu 2016/17. Velež je minimalno poražen u Gabeli protiv novog Premijerligaša, ekipe GOŠK-a.

Rođeni su danas istrčali u sastavu : Abdihodžić – Memić, Mrgan, Zvonić ( C ), Petrović – Ćosić, Rodrigo, Panesso – Mujezinović, Ovčina, Brandao. Na klupi su bili Tipura, Avdić, Tatar, Isić, Ćemalović, Handžić, Krcić.

Prvo poluvrijeme donijelo je otvorenu igre sa obje strane. Rođeni su imali šansu preko Panessa, ali je golman domaćih bio na visini zadatka. Nakon toga, Zvonić presjeca napad Goška, i odlično gura loptu u prazan prostor Petrovića, kojeg u zadnjem momentu zaustavlja odbrana.

U 33. minuti Panesso se opet nalazi u šansi, ali nije izdržao pritisak odbrambenog igrača, i loše šutira. Odmah nakon toga, lijepa akcija domaćina koju golom završava Mirsad Ramić.

Rođeni su dobro odgovorili na primljeni gol, i nakon toga se više igralo na polovini koja pripada domaćinu. Memić je nakon jednog prekida iz gužve uputio udarac, kojeg je odbrana blokirala. Na kraju, na odmor se otišlo sa rezultatom 1-0 za GOŠK.

U drugom poluvremenu nije bilo promjene rezultata, tako da je završilo 1-0 za domaćina. GOŠK je izborio plasman u Premijer ligu, dok je Velež na kraju zauzeo 11. mjesto i tako izborio nastup u Prvoj ligi Federacije BiH i naredne sezone.