Golijada Veleža i Kairata bez pobjednika

01.02.2019.

Danas je u Cumi (Antalya) odigrana prijateljska utakmica između Veleža i Kairata, koja je na kraju ponudila odličnu utakmicu i pravu golijadu. Na kraju, završilo je bez pobjednika, 3:3!

Velež je danas igrao u sljedećem sastavu: Bobić – Dario, Zvonić, Marques, Mešanović – Ćosić – Vehabović, Lucas – Cvijanović, Brandao, Fajić.

Rođeni su odlično otvorili utakmicu preko Nusmira Fajića, koji je pogodio u 10. minuti. Ipak, Kairat brzo reaguje, te u 20. minuti dolazi do izjednačenja sa penala, da bi tri minute kasnije prešli u vodstvo od 2:1. Priliku da poravna rezultat imao je Fajić, ali je stativa spasila Kairat, koji u 30. minuti nakon penala dolazi do trećeg gola i vodstva od 3:1.

Nakon toga Rođeni su odlično reagovali. Prvo je Fajić smanjio na 3:2 u 33. minuti, da bi Brandao pogodio za 3:3 u 38. minuti. Do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata, tako da se na odmor otišlo rezultatom 3:3!

U drugo poluvrijeme Rođeni su krenuli u sljedećem sastavu: Bobić – Biševac, Zvonić, Kuduzović, Dario – Ćosić – Vehabović, Behram – Cvijanović, Ovčina, Fajić. Sredinom poluvremena priliku za igru su dobili Zeljković i Osmić, umjesto Ćosića i Vehabovića.

Iako je utakmica prijateljska, borbe nije manjkalo jer je sudija pokazao 10 žutih kartona! U 75. minuti u igru su ušli Samardžić i Dudić, a iz igre su izašli Fajić i Cvijanović.

Do kraja utakmice Sinan Samardžić je imao veliku šansu kada je sam izašao pred golmana, ali nije bio precizan. Na kraju, Velež – Kairat 3:3!

Izvještaj pogledajte u nastavku.

Bravo Rođeni! 

#MUSVDG