Golijada Veleža i GOŠK-a završila remijem

19.01.2019.

Danas je na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni odigrana prijateljska utakmica između Veleža i GOŠK-a. Vidjeli smo šest golova, a na kraju je završilo prijateljski, 3:3!

Šef stručnog štaba Veleža, Ibro Rahimić, u ovoj utakmici dao je priliku skoro svim igračima koji su trenutno na raspolaganju, među kojima se nalaze i igrači na probi. Rođeni su krenuli u sastavu: Bogdanović – Dario, Zvonić, Marques, Mešanović – Ćosić – Vehabović, Lucas – Ovčina, Mujezinović, Fajić.

Prvi su zaprijetili Rođeni u 18. minuti, kada je Ovčina pogodio okvir gola, nakon intervencije golmana. Nakon toga, svoj udarac je oprobao Vehabović, lopta odlazi pored gola. Bolju igru u prvom poluvremenu Rođeni su krunisali u 38. minuti kada je Mujezinović pogodio mrežu gostiju. Vehabović je bio asistent, a velike zasluge za gol idu i Dariu, koji je osvojio loptu nakon jedne gužve blizu sredine terena.

Nakon toga, Rođeni vrlo brzo dolaze i do drugog gola. Mujezinović je proigrao Lucasa koji odličnim udarcem pogađa mrežu za vodstvo od 2:0! Igrala se 42. minuta, a sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu priliku za igru su dobili: Zeković – Alikadić, Zeljković, Vignati (Mujkić), Nukić – Varatanović – Osmić, Behram – Cvijanović, Brandao, Stegnajić.

Brandao je pokušao u 52. minuti, bez uspjeha. Dvije minute kasnije, Osmić ubacuje loptu u sredinu 16-erca, Stegnajić šutira, odbrana GOŠK-a izbacuje loptu u korner, nakon kojeg Cvijanović pokušava glavom, ali bez promjene rezultata.

Gosti su bili opasniji nego u prvom poluvremenu, pa je Zeković morao reagovati u dva navrata. Ipak, gosti u samo tri minute dolaze do izjednačenja. Prvo je Husić pogodio u 70. minuti, da bi u 73. minuti poravnao Aletić. Nakon toga, Rođeni preko Stegnajića dolaze do prednosti od 3:2, nakon greške odbrane gostiju.

Do kraja utakmice svoje udarce su oprobali Brandao i Behram, ali bez uspjeha. Gosti su preko Raguža poravnali na 3:3 u 87. minuti, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.

Naredna utakmica na rasporedu je u utorak, 22.01.2019. godine, kada dolazi Mladost Doboj Kakanj. Utakmica se igra na pomoćnom terenu, sa početkom u 14h.