Golijada bez pobjednika između Veleža i Željezničara

05.07.2018.

Danas je na Stadionu Rođeni odigrana prijateljska utakmica između Veleža i Željezničara. Na kraju, vidjeli smo šest golova, po tri na obje strane, uz odličnu igru Veleža u prvom poluvremenu.

Rođeni su istrčali u sastavu : Bobić – Dario, Zvonić, Kuduzović, Mešanović – Ćosić – Behram, Lucas – Ovčina, Mujezinović – Brandao. Na drugoj strani, Željo je igrao u sastavu : Kjosevski – Stevanović, Osmanković, Bakrač, Pavić – Šabanadžović, Hajdarević – Veselinović, Arežina, Blagojević – Krpić.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo Veležu. Prvo su zaprijetili Behram i Mujezinović, ali su njihovi udarci završili preko gola Kjosevskog. Željezničar nije mogao da uspostavi terensku incijativu, dok su Rođeni radili dobar presing, uz brz protok lopte.

Sredinom poluvremena Rođeni dolaze do dva brza gola. Prvo je pogodio Lucas, nakon što je lopta pogodivši Osmankovića promjenila smjer i prevarila Kjosevskog. Drugi gol postigao je Brandao, nakon što ga je sretno pogodila lopta pri pokušaju ispucavanja Osmankovića, nakon čega je lopta završila u golu.

To je šokiralo igrače Željezničara, dok su Rođeni nastavili sa napadima, i već u 28. minuti dolaze do trećeg gola. Brandao se odlično snašao u 16-ercu, i sa desne strane dijagonalno pogađa mrežu Kjosevskog, koji je bio najbolji igrač Plavih u prvom poluvremenu.

Nakon toga, Željezničar je nakon jednog prekida uspio da smanji na 3:1, precizan je bio Bakrač. Na kraju se ispostavilo kao rezultat prvog poluvremena. Prisutni navijači Veleža velikim aplauzom su ispratili Rođene na odmor.

ŽŽ1

Kao što je bilo i najavljeno, u drugom poluvremenu trener Ibro Rahimić na teren izvodi drugih 11 : Tipura – Alikadić, Mrgan, Tahirović, Biševac – Vehabović, Vignati – Agović, Manžuka, Halilović – Gatačkić. Sa druge strane, Željo nije puno mjenjao jer je njemu ova utakmica bila generalna proba pred odlazak u Estoniju, i gdje im je trebao jedan pozitivan rezultat, kako bi u što boljem raspoloženju otputovali.

Arežina u 48. minuti iz slobodnog udarca smanjuje na 3:2, dok Zajmović u 76. minuti pogađa za 3:3, na asistenciju Arežine. Mlada ekipa Veleža je pokušavala igrati bez straha, i uspjeli su preko Agovića da zaprijete golu Kjosevskog. U drugom poluvremenu priliku za igru su još dobili Rahimić, Puce, Pranjga, Sarvan i Novaković.

Prije utakmice, laganim intezitetom radili su Cvijanović i Fajić.

Sve u svemu, dobar trening za Rođene, koje u narednoj sedmici čekaju dvije prijateljske utakmice u Fojnici. Prvo će se igrati protiv Slobode 10.07. dok je za vikend 14/15.07. planirana utakmica sa Mladosti DK, kojoj će to biti generalna proba pred početak Premijer lige BiH.

FK Željezničar želimo puno sreće u duelima sa Narva Trans u okviru Evropske lige.

MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA !