FK Velež – HNK Čapljina 1:1

Danas je u okviru 11.kola Prve lige Ferderacije BiH odigrana utakmica između Veleža i Čapljina. Nakon 90 minuta borbe na terenu, završilo je 1:1. Rezultat sa kojim zadovoljniji mogu biti gosti.

Prvo poluvrijeme proteklo je u jednoj ravnopravnoj igri, bez nekih pravih prilika.  Velež je pokušavao pas igrom da dođe do gola gostiju, dok se Čapljina postavila čvrsto pozadi, i tražila šansu iz kontre i polukontre.

U drugom poluvremenu gledali smo nastavak takve igre, sve do 58.minute, kada Papaz koristi grešku golmana, i posprema loptu u mrežu za 1:0.  Nakon gola, koji je dao krila domaćim igračima, Velež je pokušao doći i do drugog gola, a šansu za to je imao Ovčina.

Ipak, Čapljina dolazi do izjednačenja u 69.minuti. Tatar je u jednom duelu, za koji su mnogi mislili da je faul, izgubio loptu, Čapljina izlazi u kontru, i Leko posprema loptu iza Volodera za 1:1.

Nakon gola, trener Rahimić odmah reaguje, i vrši dvije izmjene. Umjesto Jazvina i Papaza, u igru ulaze Isić i Petrović. Do kraja utakmice, Čapljina je znalački uzimala vrijeme, tako da Velež nije uspio doći da toliko željenog gola. Gosti ostaju sa igračem manje u 88.minuti, Dupovac je zaradio drugi žuti kartom.

Prije kraja utakmice, Mahinić je imao šansu iz jednog prekida, ali njegov udarac glavom ide preko gola.

Na kraju, rezultat 1:1, sa kojim mogu biti gosti zadovoljniji.

U narednom kolu, Rođeni gostuju u Sarajevu, a protivnik je Bosna Sema.

Sastav : Voloder, Alikadić, Mahinić, Zvonić, Lukomirak, Jazvin ( 72. Isić ), Bebanić, Avdić, Ovčina, Tatar, Papaz ( 72. Petrović )

Na klupi : Rahimić, Jakirović, Memić, D. Ćemalović, Uzun.

Trener : I. Rahimić