FK Blagaj, Novi Grad i Zrinjski pobjednici turnira Velež Mostar Kup 2017

Na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni odigran je turnir Velež Mostar Kup 2017, na kojem je učestvovalo preko 40 ekipa, u selekcijama 2005., 2006., 2007. godište.

Pobjednik turnira u selekciji 2005. godište bila je ekipa FK Blagaj, koja je u finalu nadigrala Velež rezultatom 4:0. Treće mjesto zauzela je ekipa Sarajeva. Za najboljeg igrača proglašen je Dženan Puce iz FK Blagaj, najbolji strijelac bio je Kenan Salčin iz Veleža, dok je najbolji golman bio Ismar Bešić iz FK Sarajevo.

U selekciji 2006. godište pobjednik turnira bila je ekipa Novi Grad, koja je u finalu nadigrala ekipu Šampion. Ekipu koja je u četvrtfinalu bila bolja od Veleža. Treće mjesto osvojio je Zrinjski. Za najboljeg igrača proglašen je Sarajlić iz ekipe Šampion, najbolji strijelac bio je Kulovac iz Novog grada, dok je najbolji golman Marino Kvesić iz Zrinjskog.

U finalu turnira za 2007. godište našli su se Zrinjski i Sarajevo. Nakon duge penal serije, na kraju je pobjedio Zrinjski, bilo je 8-7. Treće mjesto osvojila je ekipa Tempo iz Zenice. Za najboljeg igrača proglašen je David Pavlović iz Zrinjskog, najbolji strijelac bio je Glibo iz Sarajeva, dok je najbolji golman Aleta, također iz FK Sarajevo.

Današnja kiša je malo poremetila i otežala igru maloj raji i njihovim roditeljima koji su pratili uz teren. Ali, sve u svemu, bilo je ovo jedno fino druženje. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim ekipama na dolasku, i nadamo se sretnom povratku svojim kućama.

Također, hvala UG Mostarski Rođeni i Dreammedia koji su obezbijedili razglas. Još jednom, zahvaljujemo se i roditeljima naših članova Omladinske škole „Muhamed Mujić“ na pomoći pri organizaciji turnira.