Duel sa Slogom trenutak istine za Rođene

Pred nama su utakmice 12. kola Prve lige Federacije BiH, u okviru kojeg naši Rođeni sutra, subota 21.10., dočekuju trenutnog lidera na tabeli, ekipu Sloge Simin Han. Početak utakmice je zakazan u 14:30h.

Kao što se i najavljivalo na početku sezone, ekipa Sloge je jedna od najozbiljnijih kandidata za povratak u Premijer ligu BiH. Nakon 11. odigranog kola nalaze se na 1. mjestu sa osvojenih 25 bodova, uz gol razliku 24:5. Nakon poraza protiv Olimpika u 4. kolu, Sloga je povezala 7 pozitivnih rezultata. Upisali su 6 pobjeda i samo jedan remi, i to na zadnjem gostovanju kada su sa Iskrom u Bugojnu igrali 0:0.

Trener ekipe Sloge, Darko Vojvodić, za ovu utakmicu ne može da računa na usluge Nikole Mitrovića, koji je suspendovan zbog kartona.

Rođeni ovu utakmicu dočekuju uzdrmani, nakon što su u zadnje dvije utakmice odigrali bez golova. Umjesto planiranih šest, upisana su samo dva boda. Zbog toga se povećao zaostatak za vodećim ekipama, pa je sada zaostatak za prvoplasiranom Slogom 9 bodova. Rođeni se nalaze na 7. mjestu sa 16 osvojenih bodova, uz gol razliku 13:6.

Ova utakmica je trenutak istine za Rođene. Utakmica koja će pokazati u kojem smjeru će se odvijati nastavak sezone. U slučaju pobjede, Rođeni će ponovo smanjiti zaostatak za vodećim ekipama, i pokazati da ova ekipa može i mora igrati bolje. Eventualna pobjeda sutra će biti nova doza samopouzdanja za nastavak borbe. Uz maksimalno zalaganje svakog igrača koji sutra istrči na teren i uz veliku podršku sa tribina, tri boda za Rođene nisu nemoguća misija. U proljetnom dijelu prošle sezone, Rođeni su bili bolji rezultatom 3:0.

Kada je igrački kadar u pitanju, na raspolaganju su svi, nema povrijeđenih ni suspendovanih igrača. Na klupi će sjediti Mustafa Kodro i Avdo Kalajdžić, a nakon ove utakmice završava suspenzija za trenera Ibru Rahimića.

Glavni sudija utakmice je Sabrija Topalović iz Zenice. Pomoćnici su mu Huskić, Delić i Poprženović. Delegat utakmice je Franjo Smoljo, dok je posmatrač suđenja Sead Hasanović.

Sretno Rođeni !