Dino Ćemalović : Protiv Rudara će odlučivati nijanse

Pred igračima Veleža je nova važna utakmica, u kojoj je imperativ osvajanje novih bodova.
U subotu, 01.04.2017. godine, dolazi ekipa FK Rudar Kakanj, koja je najbolja ušla u proljetni dio prvenstva. Rudar je osvojio 10 od mogućih 12 bodova, uz gol razliku 5:0.

Rođeni su u toku sedmice analizirali greške iz prethodne utakmice protiv Radničkog, i svi su uvjereni kako se one više neće ponoviti. Ipak, kako je rekao i sam trener Rahimić, ovo je mlada ekipe, i očito moramo učiti na vlastitim greškama kako bi još više napredovali.

Jedan od igrača sa najdužim stažom u ovoj veoma mladoj ekipi Veleža je i Dino Ćemalović, koji je uvjeren kako će ekipa u subotu ostaviti srce na terenu :

„Protiv Rudara očekujem veoma tešku utakmicu, u kojoj će nijanse odlučivati. Mi i Rudar smo dvije neporažene ekipe u proljetnom dijelu prvenstva, i sigurno da obje ekipe žele da tako ostane i nakon ovog kola. Očekujemo jedan pravi derbi, i pun stadion. Motivisani smo i spremni da velikom borbenošću dođemo do tri boda. Siguran sam da ćemo imati veliku podršku sa tribina. Svi u Klubu bi bili sretni da tri boda poklonimo našim navijačima za 36. rođendan Red Army-a“.

Dino Ćemalović se malo osvrnuo na četiri odigrane utakmice, u kojima smatra da se uz malo više sreće i iskustva moglo do boljeg rezultata :

„Što se tiče dosadašnjeg dijela prvenstva, mislim da smo mogli puno više u utakmicama sa Travnikom i Radnikom. Ipak, strah i pritisak u prvoj, te manjak iskustva u drugoj utakmici doveli su do dva remija. Vremena za žaljenje nema, i nakon analize zadnje utakmice, svi smo se odmah okrenuli utakmici protiv Rudara. Na nama je da dajemo 120 % svojih mogućnosti svaki put kada istrčimo na teren. Siguran sam da će se mukotrpan rad u proteklom periodu ispaltiti na najbolji način.“

Utakmica FK Velež – FK Rudar Kakanj na rasporedu je u subotu, 01.04.2017. godine, sa početkom u 16 sati.

SVI NA STADION !