Bosna slavila protiv Veleža u drugoj prijateljskoj utakmici

Danas je na stadionu Luke u Visokom odigrana prijateljska utakmica između Bosne i Veleža. Slavili su domaćini rezultatom 3:1.

Rođeni su danas istrčali u sastavu : Tipura – Doljančić, Zvonić, Kuduzović, Petrović – Ćosić, Panesso – Tatar, Mujezinović, Ovčina – Brandao.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri obje ekipe, i bez nekih velikih prilika. Bosna je imala nešto više od igre, dok je Velež pokušavao zaprijetiti iz kontri i polukontri. Petrović je napustio igru u 14. minuti radi male povrede, a u igru je ušao Drljević.  Ćosića je zamjenio Isić u 36. minuti. Na odmor se otišlo rezultatom 0-0.

U drugom poluvremenu priliku za igru su dobili i Rahimić, Alikadić, Mrgan, Memić, Ćemalović, Simić, Krcić, Rodrigo, Obradović, Avdić, Handžić i Klarić

Rođeni dolaze do gola preko Farisa Handžića u 52. minuti. Njegov udarac se od prečku odbio blizu gol linije, a sudije su odlučile da je lopta prešla liniju.

Nakon toga, Avdić pogađa prečku nakon solo akcije, a na odbijenu loptu ne stiže Krcić. Ipak, Bosna dolazi do gola u 69. minuti. Čabaradvdić je siguran sa penala, za 1-1.

Do kraja utakmice Rođeni su zaprijetili preko Rodriga čiji udarac završava na stativi, dok je za Bosnu pred sami kraj utakmice Šero iskoristio priliku za igru i postigao dva gola, za konačnih 3:1.

Naredna utakmica za Rođene je 13.07.2017. godine, kada na Stadion Rođeni dolazi GOŠK.