Bez golova u duelu TOŠK-a i Veleža

Danas je u Tešnju odigrana utakmica 5. kola Prve lige FBiH između NK TOŠK i FK Velež. Na kraju, nije bilo golova, završilo je 0:0. 

Rođeni su danas na stadion Luke istrčali u sljedećem sastavu : Bobić – Biševac, Zvonić, Kuduzović, Dario – Zeljković – Behram, Ćosić – Cvijanović, Brandao – Fajić. Na klupi su bili Tipura, Mešanović, Mujezinović, Alikadić, Vehabović, Lucas i Ovčina.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše prilika. Velež je više pokušavao doći do gola, dok se TOŠK čvrsto branio i vrebao priliku iz kontre. Za Rođene su udarcima sa distance probali Behram, Ćosić i Cvijanović, ali bez previše posla za golmana Asima Bošnjaka, koji je jedan dio svoje omladinske karijere proveo u Veležu.

Pred kraj poluvremena, Brandao je probao iz slobodnog udarca, ali je živi zid odradio svoj dio posla. Na kraju se na odmor otišlo bez golova, rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme Velež je otvorio u istom sastavu. U 54. minuti Behram je probao iz slobodnog udarca, ali lopta ide preko gola. Nakon toga, izršena je prva izmjena, Behram je ustupio mjesto Vehaboviću. I domaćin je pokušavao doći do prednosti, Papaz je pobao, ali je Bobić dobro intervenisao.

U 64. minuti izvršena je druga izmjena. Umjesto Cvijanovića u igru je ušao Haris Ovčina. U ekipi domaćina Kršić je u 70. minuti probao ugroziti gol Bobića, ali bez uspjeha. Ipak, domaćin je drugo poluvrijeme bio mnogo opasniji i konkretniji nego u prvom poluvremenu.

Nakon toga, izvršena je i treća izmjena, Lucas je zamjenio Ćosića. Upravo je Lucas odmah oprobao svoj udarac, ali je Bošnjak na pravom mjestu. Do kraja utakmice Rođeni nikako nisu pronalazili način kako da ugroze gol Bošnjaka, tako da su se na kraju morali zadovoljiti sa jednim bodom iz Tešnja.

U srijedu, 12.09., slijedi Kup utakmica protiv Bratstva, a zatim u subotu 15.09. protiv Zvijezde u okviru 6. kola Prve lige FBiH.