Bez golova u duelu Olimpika i Veleža

Danas je u Sarajevu odigrana derbi utakmica 16. kola Prve lige FBiH između Olimpika i Veleža. Na kraju 90 minuta borbe, završilo je remijem bez golova, 0-0.

Rođeni su danas istrčali u sastavu : Bobić – Doljančić, Imamović, Kuduzović, Dario – Ćosić, Mujezinović – Kulović, Brandao, Ovčina – Mujanović. Na klupi su bili Tipura, Alikadić, Mrgan, Mešanović, Isić, Rodrigo, Behram.

Olimpik je igrao u sastavu : Bandović, Uzelac, Osmanović, Muminović, Konaković, Sadiković, Alešević, Čizmić, Blaić, Tatar, Vukomanović.

Prvo poluvrijeme ponudilo je borbenu utakmicu, koja je na momente bila i gruba, tako da je sudija Kazlagić često prekidao igru. Prvi su zaprijetili domaćini preko Aleševića koji je bio neprecizan. Zatim je pokušao i Karić, dok su Rođeni pokušali preko Mujanovića, ali je Bandović bio na mjestu.

Sredinom poluvremena izvršena je prva izmjena u timu Veleža. Alikadić je zamjenio Doljančića. U 24. minuti Karić je imao veliku šansu da dovede Olimpik u vodstvo, ali njegov udarac sa sedam metara ide pored gola Bobića. Do kraja poluvremena Rođeni su pokušali doći do gola preko Mujanovića, koji na kraju nije iskoristio grešku Bandovića. Na poluvrijeme se tako otišlo bez golova.

Drugo poluvrijeme ponudilo je otvoreniju igru, gdje su Rođeni pojačali pritisak na gol Olimpika, koji je prijetio samo nakon izgubljenih lopti i pogrešnih pasova igrača Veleža.

Vrlo brzo priliku za igru dobio je i Seid Behram, koji je zamjenio Kulovića. U 60. minuti Mujanović je pokušao glavom, ali njegov udarac završava u rukama Bandovića. Nakon njega pokušao je u 74. minuti Behram, ali ni on nije dovoljno precizan. U 79. minuti Dario je napustio igru zbog grčeva, a priliku za igru dobio je Rodrigo. Rođeni su bili opasniji, ali je svaki put nedostajao zadnji pas kako bi dobre akcije krunisali golom.

Olimpik je u završnici mogao do tri boda, kada je Jusufbašić ukrao loptu i šutirao iskosa, ali Bobić spašava uz pomoć stative.

Na kraju je završilo remijem bez golova, 0-0. Ovom prilikom zahvaljujemo se domaćinu na ukazanom gostoprimstvu. Naredna utakmica za Rođene je duel sa ekipom Bratstva, 17.03.2018. godine.