Behram i Ovčina za važnu pobjedu Veleža protiv Novog Travnika

04.05.2019.

Danas je u Novom Travniku odigrana utakmica između istoimene ekipe i FK Velež, u okviru 25. kola Prve lige FBiH. Na kraju, teška ali vrijedna pobjeda Veleža rezultatom 2-0, a strijelci su bili Behram i Ovčina.

Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu: Bobić – Biševac, Zvonić, Zeljković, Mešanović – Ćosić – Vehabović, Behram – Berisha, Brandao – Fajić. Na klupi su bili Rahimić, Alikadić, Mrgan, Kuduzović, Ramčilović, Osmić i Ovčina.

Za Novi Travnik su igrali: Poročanin, Brljak, Zaimović, Turić, Petak Se., Hota, Petak Sa., Silajdžija, Opardija, Velić, Buljubašić. Na klupi su bili Jozak, Zekić, Omerbegović, Palalić, Duvnjak i Lucić.

Prvi su zaprijetili Rođeni preko Behrama u 2. i 8. minuti, dok je na drugoj strani Petak Sabahudin pokušao, ali je Bobić bio na pravom mjestu. Nakon toga, probali su Brandao, Berisha i Fajić, ali bez uspjeha.

U 31. minuti Ćosić je imali lijepu priliku da dovede Velež u prednost, ali je Poroćanin dobro reagovao. Do kraja poluvremena probali su Mešanović na jednoj, a Petak na drugoj, ali bez promjene rezultata. Tako se na odmor otišlo bez golova, 0-0.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju domaći, koji su se bolje snalazili na teškom terenu. U par navrata opasno su krenuli prema golu Bobića, ali bez uspjeha. Izvršene su i dvije izmjene u timu Veleža, Alikadić (46. min) i Ovčina (53. min) zamjenili su Biševca i Mešanovića.

Rođeni ipak prvi dolaze do gola u 66. minuti kada je pogodio Seid Behram za veliko slavlje navijača Veleža. Nakon toga, veliku priliku imao je Berisha, ali je golman Poročanin dobro ragovao. U 75. minuti upravo je Berisha ustupio mjesto Marquesu.

U 83. minuti Rođeni dolaze do drugog gola. Nusmir Fajić je asistirao glavom, a Haris Ovčina pospremio loptu u mrežu, te tako rješio pitanje protivnika.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, te su Rođeni tako upisali još jednu važnu pobjedu rezultatom 2-0.

U narednom kolu Rođeni će ugostiti ekipu Orašja.

BRAVO ROĐENI!