Ante Petrović : Drago mi je da smo uspjeli obradovati navijače sa nova tri boda

Jedan od igrača koji je na sebe privukao pažnju od prvog dana kako je došao Klub bio je Ante Petrović. Igra na poziciji lijevog beka, a svojom igrom i borbenosšću zadobio je simpatije navijača.

Ante Petrović rođen je 31.05.1995. godine u Prozor – Rami. Prošao omladinsku školu Širokog Brijega, a u svojoj karijeri igrao je za Neretvanac i GOŠK, nakon čega je otišao u Umea-u, Švedska. Također, igrao je za Omladinske selekcije Bosne i Hercegovine.

Nakon jučerašnje važne pobjede, pored rezultata,  Petrović je zadovoljan i igrom  :

„ Jučer smo odigrali dobru utakmicu protiv dobre i iskusne ekipe Bratstva. Nakon što smo primili gol nismo „potonuli“, nastavili smo igrati i uspjeli izjednačiti do kraja poluvremena. U drugo poluvrijeme ušli smo jako, agresivno što nam se isplatilo jer smo brzo postigli gol, te tako na najbolji način potvrdili pobjedu u Bihaću“, rekao je Petrović te nastavio :

„ Drago mi je zbog naših navijača da smo ih obradovali pobjedom. To je najmanje što su zaslužili, jer su uz nas od prvog dana, i njihovu podršku osjetimo na svakom koraku. I zato im veliko hvala, kako u moje ime tako i u ime ekipe. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama vratiti Velež tamo gdje mu je i mjesto“.

Ante Petrović se zatim malo osvrnuo na prve dvije utakmice, kao i na prve dane u Veležu :

„ Prva utakmica protiv Travnika je bila jako teška, pritisak je bio veliki i na kraju ni bod nije loš rezultat. U Bihać smo otišli sa uvjerenjem da ako odigramo kako znamo, da možemo do pozitivnog rezultata, što se na kraju pokazalo tačnim“, te na kraju dodao :

„ Odlično sam primljen od svih u Klubu. Ovom prilikom, želim da se zahvalim igračima, trenerima, upravi i navijačima na tome. Nadam se da ću im se odužiti dobrim igrama u crvenom dresu. Forza Velež !“