Aktivnosti selekcija Omladinske škole FK Velež “Muhamed Mujić”

18.02.2018.

Danas su svoje trening utakmice imale i selekcije Omladinske škole FK Velež „Muhamed Mujić“, koje se također pripremaju za početak svojih takmičenja, koja počinju početkom idućeg mjeseca.

Pretpioniri i pioniri Veleža jutros su odigrali utakmice protiv svojih vršnjaka iz FK Bjelopoljac. Pretpioniri su dobili 7:1, a pioniri 12:1. Prošle sedmice pioniri Veleža su bili gosti vršnjacima iz Akademije Sarajeva. Utakmica koja je odigrana u trening centru Sarajeva, u Butmiru, završila je rezultatom 1:1. Prije toga, bili su domaćini školi FK Sarajevo, gdje su upisali obje pobjede, pretpioniri 2:1, pioniri 3:1. Prvenstvo u okviru HNK lige za navedene selekcije počinje 03/04.03.2018. godine. Mali Rođeni će biti domaćini Brotnju iz Čitluka.

U Zenici se održava kamp za potencijalne reprezentativce U-15 selekcije BiH. U ovoj sedmici su bili testirani dječaci iz 2003. godišta, a iz Veleža su prisustvovala četiri igrača. To su Džinović Dino, Kodro Amar, Salčin Kenan i Salčin Aldin. Naredna sedmica rezervisana je za 2004. godišta, a od naših igrača prisustvovat će Abaza Harun, Glamoč Tarik, Gadara Anes, Gušić Nino i Kajtaz Aldin.

Juniori Veleža su u sklopu priprema pred početak Premijer lige BiH odigrali prijateljsku utakmicu sa FK Turbina, i upisali su pobjedu rezultatom 5:1. U proteklom periodu, juniori su imali utakmice sa vršnjacima Radnika iz Hadžića (1:2), Bosne Union (2:1) i Mladosti DK (1:3). U prvom kolu proljetnog dijela prvenstva, koje je na rasporedu 03/04.03.2018. godine, Rođeni će ugostiti FK Željezničar, koji su početkom mjeseca izgubili od Atletico Madrida, u okviru Lige Prvaka za omladince.

Ovaj vikend slobodni su bili kadeti, koji su u proteklom periodu imali utakmice protiv Radnika iz Hadžića (2:4), Bosne Union (6:0), Mladosti DK (3:4), Maribora (0:2), a prošli vikend su bili gosti Akademije FK Sarajevo, koji su bili bolji rezultatom 2:0. Prvenstvo za kadete u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug, počinje 10/11.03.2018. godine kada će ugostiti vršnjake Sloge GV/Uskoplje.

Najmlađe selekcije Veleža treniraju u salama, i na proljeće nastavljaju sa utakmicama u okviru Hey lige.