Aktivnosti Omladinske škole „Muhamed Mujić“

U ponedjeljak, 09.07.2018. godine, sa pripremama za novu sezonu krenule su selekcije pretpionira, pionira i kadeta, dok je selekcija juniora u trenažnom procesu od 02.07.2018. Prvi će svoje takmičenje započeti upravo juniori, u okviru Premijer lige BiH, kada će za vikend 04/05.08.2018. gostovati Radniku iz Bijeljine.

Stručnu pomoć na početku sezone trenerima FK Velež pruža i prof. Mensur Dogan, jedan od predavača u Centru za edukaciju N/FSBiH.

„Došao sam na poziv Džemala Hadžiabdića, sa ciljem da podignemo nivo rada u Omladinskoj školi, zajedno sa trenerima. Pokušat ću da im prezentiram plan rada, i da u ovim dobrim uvjetima maksimalno iskoriste talente ovih dječaka“, između ostalog je rekao prof. Dogan. Cijeli razgovor možete pogledati na sljedećem linku, putem Velež TV.

Također, kratki osvrt na kraj prošle sezone i početak nove dao je i šef Omladinske škole, Igor Remetić. Istaknuo je kako je cilj škole da se usvoji jedinstven plan i program za sve selekcije, sistem igre, zadržavanje dječaka, pored najvažnijeg cilja a to je izgrađivanje ljudskih vrijednosti kod članova Omladinske škole. Cijeli intervju možete pogledati na sljedećem linku:

U nastavku možete pogledati kako izgledaju treninzi pionira i pretpionira.

MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA !