Akademija FK Sarajevo i NK Split pobjednici turnira Velež Mostar Kup 2017.

FK Velež bio je domaćin Međunarodnog turnira koji se održavao za selekcije 2003. i 2005. godište.

Pobjednik u selekciji 2003. godište je Akademija FK Sarajevo, koja je u finalu bila bolja od ekipa Naftaš iz Ivanić grada. U utakmici za 3. mjesto Široki Brijeg je bio bolji od Veleža, koji su na kraju osvojili 4. mjesto.
Najbolji strijelac je Pavle Bonić iz Širokog Brijega, dok je najbolji igrač Boro Erić iz Sarajeva. Najbolji golman je Jakopović Robert iz ekipe Naftaš Ivanić.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
U selekciji 2005. godište pobjednik je ekipa NK Split, koja je u finalu bila bolja od Rođenih rezultatom 2:0. U utakmici za 3. mjesto Akademija FK Sarajevo bila je bolja od svog gradskog rivala, FK Željezničar.
Vrijedi naglasiti odličan nastup malih Rođenih koji su do finala savladali ekipe kao što su NK Hajduk i Akademija FK Sarajevo. To govori i podatak da je Faris Husić proglašen za najboljeg igrača turnira.

turnir 2

Najbolji strijelac je Nino Cvitanović iz NK Split , dok je najbolji golman Jakov Miše, također iz NK Split.

Izuzetno nam je drago da su gostujuće ekipe iskazale zadovoljstvo gostoprimstvom i organizacijom turnirom. Zahvaljuemo se svim ekipama na dolasku, sa nadom da se opet družimo i da će sve oko turnira biti podignuto na još veći nivo. Ovom prilikom hvala trenerima iz FK Crvena zvezda na pozdravu uz zahvalnost na svemu.

ZVEZDA