Abdihodžić : Ako odigramo kako znamo, pozitivan rezultat neće izostati

Među prvim igračima koji su pojačali konkurenciju unutar ekipe Veleža bio je golman Almin Abdihodžić.

Almin Abdihodžić rođen je 28.11.1990. godine u Bihaću. Prvi dio sezone bio je član i kapiten Jedinstva, i jedan od boljih igrača svoje ekipe. Svojom visinom ( 1,98 cm ) daje veliku sigurnost odbrani. U svojoj karijeri bio je još član Krajine, Sarajeva, i Podgrmeča. Branio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

U subotu, 11.03.2017. godine, u okviru 17. kola Prve lige FBiH Velež ide u Bihać, gdje će odmjeriti snage sa ekipom Jedinstva. Ekipa koju najbolje poznaje upravo Abdihidžić, koji će debitovati upravo protiv svog bivšeg kluba.

Na početku, Abdihodžić je zadovoljan odrađenim pripremama, i prijemom u ekipu :

„ Prije dolaska u Velež poznavao sam dosta momaka, tako da mi nije bio veliki problem da se uklopim u novu sredinu. Momci su me vrhunski primili, bili su super korektni, i na tome im hvala. Pripreme smo dosta kvalitetno odradili. Odigrali smo dosta dobro i kvalitetno prijateljske utakmice, protiv kvalitetnih protivnika, gdje smo pored rezultata pokazali dobre stvari u igri“, te nastavio :

„ Ekipa Veleža je jako mlada i kvalitetna ekipa. Dosta je novih imena i naravno da treba malo vremena da se sve posloži na svoje mjesto. Siguran sam kako će prvenstvo odmicati da ćemo igrati sve bolje i bolje. Velež nije zaslužio da se nalazi u ovoj poziciji u kojoj je sada, i iskreno se nadam da ćemo, što je moguće prije, odmaknuti se od opasne zone.“

Kada je u pitanju ekipa Jedinstva, Abdihodžić smatra da su ipak uspjeli zadržati kostur ekipe, bez obzira na silne probleme u zimskoj pauzi :

„ Jedinstvo je sačuvalo kostur ekipe, i dovelo par kvalitetnih i dobrih igrača. Bilo je promjena u stručnom štabu, ali mislim da je trener Žerić isto tako kvalitetan, što pokazuje i osvojen bod u Orašju“, te na kraju dodao :

„ Ipak, ako mi budemo pravi i damo od sebe ne 100 već 200 %, i ako „poginemo“ za svaku loptu, i budemo disali jedan za drugog, pozitivan rezultat neće izostati. Moramo se svi probuditi i shvatiti da je Velež u teškoj situaciji, i da moramo da dajemo svoj maksimum u svakoj utakmici.“

Utakmica 17. kola između Jedinstva i Veleža na rasporedu je u subotu, 11.03.2017. godine, sa početkom od 15 sati.