FK Velež Mostar

Nakon što je u martu 2020. godine zbog globalne pandemije virusa COVID-19, nakon odigrana 22. kola, suspendovano takmičenje u okviru BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, nakon što su od tada protekla skoro 3 mjeseca(86 dana) bez odigravanja utakmica u našoj zemlji, Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na jučer održanoj sjednici u Sarajevu donio je odluku da se takmičarska sezona 2019/2020 neće nastaviti, jer “ne postoje uslovi za nastavak takmičenja na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine”.

Komitet za takmičenje N/F S BiH na navedenoj sjednici donio je i odluku o prekidu takmičenja u okviru Kupa Bosne i Hercegovine. Istom odlukom, također, obuhvaćen je i prekid takmičenja u Premijer omladinskim ligama BiH kao i drugim takmičenjima pod ingerencijom N/F S BiH u takmičarskoj sezoni 2019/2020 iz jednakih razloga.

Ovim je donesena odluka kojom se verifikuje, kao konačni, trenutni poredak timova na premijerligaškoj tabeli.

Titula prvaka BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine odlazi u ruke prvoplasiranog tima, Fudbalskog kluba Sarajevo, dok društvo premijerligaša napuštaju FK Zvijezda 09 i NK Čelik Zenica.

Sve navedene odluke Komiteta za takmičenje konačnom odlukom potvrdio je i Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sinoć održanoj sjednici.

Nakon što je završena sjednica Komiteta za takmičenje mišljenje o cjelokupnoj situaciji, ponovo naglasivši ranije stavove Fudbalskog kluba Velež Mostar da se sezona završi sportski i na zelenom terenu, iznio je i direktor našeg Kluba, Džemil Šoše poručivši kako mu je pao kamen sa srca jer je nakon dugo vremena konačno donesena neka odluka, te samim tim klubovi više ne moraju strijepiti da li će se utakmice uopšte igrati ili ne, te da će se konačno moći sva pažnja usmjeriti na predstojeći pripremni period kao i sklapanje tima za narednu takmičarsku sezonu. Iskoristio je tu priliku da FK Sarajevo čestita titulu prvaka u BH Telecom Premijer ligi, a onda se osvrnuo na ocjenu sezone Fudbalskog kluba Velež:

“Cilj Fudbalskog kluba Velež Mostar od samog starta sezone bio je da izborimo čvrst opstanak, a ne da se dovedemo u situaciju da za opstanak u BH Telecom Premijer ligi BiH strijepimo do posljednjeg kola. Kasnije, kako je sezona odmicala, normalno je da su nam apetiti rasli i sigurno da smo razmišljali i o Evropi. Zadovoljan sam što smo ostvarili naš primarni cilj u povratničkoj sezoni, stabilizovali klub i riješili mnoga dugovanja. Naredne sezone nemamo neki pritisak, ali ćemo sigurno praviti ekipu za Evropu ako se Korona virus ne vrati kako kažu u septembru. To bi baš bilo pogubno, ali nadamo se najboljem”.

Nova sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine startat će 1. i 2. augusta 2020. godine.

#musvdg

admin
2 Juna, 2020

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *