FK Velež Mostar

Pioniri U15

Pionirska selekcija Rođenih gostovala je u okviru 18. kola Premijer lige BiH U-15 kod svojih vršnjaka koji nastupaju za NK Široki Brijeg i remizirala bez postignutih golova. Nakon ovog kola, Veležovi pioniri nalaze se na šestoj poziciji premijerligaške tabele, a u narednom kolu očekuje ih novo gostovanje, ovaj put kod dobojske Sloge, koja se, uz utakmicu i bod više, nalazi jedno mjesto ispred njih na tabeli.

NK Široki Brijeg – FK Velež Mostar 0:0

FK Velež: Mataradžić, Jelovac, Husić, Ćurić, Miljanović, Maksumić, Tiro, Atajić, Adžagić, Rebac, Voloder
Još su igrali: Nožić, Ćumurija, Pajević
Trener: Alen Pajić
Pomoćnik trenera: Nedžad Serdarević

Kadeti U17

I kadetska ekipa FK Velež gostovala je, u okviru Premijer lige BiH, u Širokom Brijegu, gdje je doživjela poraz rezultatom 3:2, iako su Rođeni, golovima Amara Milaka i Kenana Đulimana, sve do 65. minute imali vodstvo od 0:2. Ipak, Širokobriježani su stigli do preokreta, tako da se Rođeni, nakon 17 odigranih utakmica, nalaze na sedmoj poziciji, a u narednom kolu će gostovati kod Sloge u Doboju.

NK Široki Brijeg – FK Velež Mostar 3:2

FK Velež: Hiroš, Nuhanović, Mehić, Bjelavac, Karadža, Bešić, Džinović, Đuliman, Kulaglić, Zekić, Milak
Još su igrali: Ljeljak
Trener: Aldin Kametović
Pomoćni trener: Adnan Dizdarević

Juniori U19

Juniorski sastav Rođenih uvjerljivo je slavio u Posušju, pobijedivši HŠK Posušje rezultatom 0:5. U listu strijelaca u ovoj utakmici upisali su se Dženan Puce, Tarik Pandžić, Admir Sadiković, Anis Džaferbegović i Omar Kuko. Veležovi juniori uvjerljivo su prvi na tabeli Omladinske lige BiH – grupa jug, s 36 bodova, a slijede ih Leotar s 33 i Posušje s 30 osvojenih bodova. U narednom kolu Veležovi juniori ugostit će ekipu Neuma.

HŠK Posušje – FK Velež Mostar 0:5

FK Velež: Nanić, Halilović, Gosto, Sadiković, Džaferbegović, Glamoč, Kozić, Puce, Rebac, Pandžić, Juklo
Trener: Samir Merzić
Pomoćni trener: Amel Jazvin


Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *