FK Velež Mostar

Večeras je u Mostaru, na stadionu Pod Bijelim brijegom, odigrana utakmica 30. kola m:tel Premijer lige BiH između Zrinjskog i Veleža. Na kraju jedne dobre utakmice, završeno je bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Rođeni su večeras igrali u sljedećem sastavu: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Čosić, Anđušić, Ovčina, Hasanović, Dejanović, Džanković, Radovac.

Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Zlomislić, Bašić, Savić, Jakovljević, Janković, Memija, Bilbija.

Rođeni su dobro ušli u utakmicu i formacijom 3-5-2 iznenadili protivnika. Dobro su stajali na terenu i nisu davali prostora Zrinjskom da ozbiljnije ugrozi gol Bogdanovića.

U 15. minuti Džanković odlično prolazi Barišića koji ga povlači i zaustavlja ispred 16-erca. Rođeni su tražili crveni karton s obzirom da se činilo da je Barišić bio zadnji igrač odbrane, ali je sudija Kaljanac procijenio da to nije slučaj, te je pokazao žuti karton. Na drugoj strani, Zvonić gubi jednu loptu na sredini terena, ali na kraju odbrana Veleža zaustavlja napad.

U 22. minuti velika šansa za Rođene. Džanković je oduzeo loptu Barišiću, krenuo sam prema Čondriću, ali na kraju loše šutira i lopta odlazi pored gola. Zrinjski je pokušao zaprijetiti iz slobodnog udarca u 38. minuti kada je Bašić dobro šutirao, ali Bogdanović na pravom mjestu. Na poluvrijeme se otišlo bez golova, 0-0.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju u istom sastavu. Ovaj put Zrinjski bolje otvara nastavak utakmice, te u par navrata opasno prijeti golu Veleža. U 55. minuti trener Dudić radi ofanzivnu izmjenu, umjesto Zvonića na teren šalje Pecu.

U 58. minuti Zrinjski ostaje sa igračem manje. Savić je sa leđa povlačio za dres Anđušića u jednoj kontri Veleža, nakon čega sudija Kaljanac pokazuje drugi žuti, odnosno crveni karton. Ipak, do gola prvi dolazi Zrinjski, i opet preko Bilbije u 62. minuti, nakon greške Bogdanovića.

Trener Dudić odmah reaguje dvostrukom izmjenom, umjesto Hasanovića i Džankovića u igru ulaze Pršeš i Brandao. Upravo Brandao u 68. minuti postiže gol za izjednačenje, nakon asistencije Anđušića.

U 75. minuti nova dvostruka izmjena Veleža, umjesto Ovčine i Dejanovića u igru su ušli Salčin i Vehabović. Zrinjski ozbiljno prijeti preko Šipovca, koji nakon kontre pogađa stativu! Na drugoj strani, u 83. minuti Peco je probao savladati Čondrića, ali bez uspjeha.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, tako da je završeno bez pobjednika, rezultatom 1:1.

U narednom 31. kolu Rođeni će ugostiti FK Tuzla City, a utakmica je na programu u subotu, 14.05. u 17h na stadionu Rođeni.

Fazlija Puzic
10 Maja, 2022

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *