FK Velež Mostar

Za vikend koji je iza nas svoje utakmice odigrale su i selekcije Omladinske škole “Muhamed Mujić”.

U subotu su na pomoćnom terenu stadiona Rođeni u okviru U-17 i U-15 Premijer lige Bosne i Hercegovine kadeti i pioniri FK Velež ugostili vršnjake iz FK Sloboda, te nastavili sa odličnim igrama.

Kadeti Veleža su bili bolji rezultatom 5:1, te tako potvrdili da se s pravom nalaze na visokom 2. mjestu. Vrijedi spomenuti da se kadeti Slobode nalaze na 4. mjestu. Trostruki strijelac bio je Dženan Puce, jedan gol dao je Berin Gasal, dok je jedan gol zaveden kao ag.

Pioniri Veleža su bili bolji rezultatom 2:1, te tako zadržali priključak sa vrhom tabele, gdje FK Željezničar “bježi” 4 boda. Strijelci za Rođene su bili Nedim Nuhanović i Nirmel Škaljić.

Prije gore navedenih utakmica, u jutarnjim satima su pioniri Veleža koji se takmiče u okviru HNK lige ugostili vršnjake iz Zrinjskog, te su također upisali pobjedu rezultatom 3:1. Dvostruki strijelac bio je Alan Pajević, dok je jedan gol dao Adian Škaljić.

Jučer (nedjelja) su na pomoćnom terenu stadiona Rođeni odigrane utakmice između selekcija juniora i kadeta FK Velež i FK Klis, u okviru Omladinske lige BiH, grupa Jug.

Juniori Veleža upisali su pobjedu rezultatom 5:0 (2x Hajdarević, 2x Drina, 1x Gosto), a utakmica će ostati u sjećanju kao prva utakmica juniorskih selekcija ova dva kluba.

Kadeti Veleža su također upisali pobjedu, bilo je 2:0 (Pandur, Kulaglić).

Našim sportskim prijateljima iz FK Klis želimo puno sreće u nastavku sezone.

#musvdg

Fazlija Puzic
25 Oktobra, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *